Alla inlägg under maj 2013

Av T - 20 maj 2013 08:14

Idag är det måndag och det var dags för vägning. Jag väger mig alltid på morgonen före frukost så att det blir att stämma för varje vecka när jag håller samma tidpunkt.

Så till alla siffror:


Startvikt: 113 kg

Förra veckans vikt: 109,5 kg

Denna veckans vikt: 107,7 kg

Total viktminsking sedan start: -5,3 kg.


Detta betyder att jag nått mitt första delmål på -5 kg. Jag har satt upp små delmål för att man ska kunna stapla av det och se lättare att det faktiskt går neråt. Min belöning vid -5kg var att gå på bio (jag har varit väldigt bestämd med att jag ej ska sätta upp belöningar som har med äta att göra) men jag vet inte om det just nu finns någon film jag vill se så jag spar på bion lite till.


Nu är det dags att ordna lite frukost.

//Therese

Av T - 19 maj 2013 11:23

Snart är denna helg förbi och det återgår till vardag imorgon. Igår tillbringade jag hela dagen på jobbet vilket gick bra. Jag tror dock att jag fick i mig lite mer kalorier än jag borde fått igår genom den mat vi lagade bla, men det är som det är och medveten om det är jag också. Jag tror inte att det egentligen påverkar så jätte mycket då jag faktiskt "sköter mig", eller vad man ska kalla det annars. Går upp i vikt gör man ju om man konsumerar för mycket kalorier än vad som är tillåtet varje dag men någon gång ibland tror jag är helt okej.


Imorgon är det även vägning på schemat och jag hoppas att det går neråt. Sakta men säkert ska jag vara påväg till mitt mål. När jag väl är i mål tror jag att jag kommer att fortsätta räkna kalorier bara för att ha den kontrollen att jag inte överkonsumerar varje dag. Detta är nu mitt nya sätt att leva.


Som sagt så har många timmar av denna helgen spenderats på jobbet men jag hade en mysig fredag och eftrmiddagen ser jag framemot när det är dags att träffa lite bekanta man inte sett på länge.


Idag söndag lyxar vi till det med bakpotatis & tonfiskröra till lunch sedan till kvällen blir det köttfärssås och pasta. Man kan ju tycka att det ska ätas tvärtom i ordningen - köttfärs lunch och bakpotatis till kvällen, men när man har planerat saker så lär man också planera maten efter det och då går köttfärsen snabbt att slänga ihop efter en upptagen eftermiddag.


Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen innan röran till lunchen ska göras.


//Therese

Av T - 18 maj 2013 00:03

Jag ber om ursäkt för dåligt uppdaterande men dagen har gått i ett då vi haft besök och plötsligt var det kväll och dags för familjepromenad. Efter promenaden var ju klockan 20.00 så vi satte oss i soffan framför Let´s dance.


Tyvärr kommer det inte bli så mycket skrivande imorgon heller då det står jobbdags på schemat så ni får stå ut med att det blir lite tunt i helgen, men jag lovar iallafall att på måndag kommer det vägnings siffror oavsett om dessa är positiva eller negativa.


Ha en skön helg alla!


//Therese 

Av T - 16 maj 2013 11:09

Idag åt jag 2 dl mellanfil, 1 dl cornflakes, 2 st lingongrova med leverpastej och smörgåsgurka till frukost. Efter frukosten var det dags för dagislämning och för min egen del blev det en 40 minuters barnvagnspromenad. Kände mig seg i kroppen dessutom har jag blåsa under foten så det är lite smärtsamt att gå vissa steg men jag travade på iallafall 40 minuter, bättre än inget.

Till lunch blir det idag en ugnspannkaka med bacon, svamp och purjo samt en kiwisallad till. Otroligt gott!

Vad eftermiddagen har att erbjuda återstår att se.

Nu är det dags att göra kiwisallad!


//Therese

Av T - 15 maj 2013 19:53

Jag har många gånger funderat på om gymma skulle vara något för mig och ofta så har jag kommit fram till att lyfta skrot är just inget för mig, men nuförtiden så finns det så mycket andra maskiner på gymmet som man uppmärksammat så som gåband, crosstrainers mm. I och med dessa maskiner så har jag börjat fundera igen om det kanske skulle kunna vara något för mig. Det finns ju gym som öppnar 05.00 och har öppet till 24.00 så man skulle ju lätt hinna att åka och träna när barnen lagt sig eller så men då kommer vi till det där men....


Man ser framför sig hur alla som är på gymmet är vältränade eller har otroligt god fysik samt kondition och så kommer jag fet och noll kondis. Jag vågar helt enkelt inte börja träna på gym innan jag har "tränat" så pass mycket hemma med promenader så att jag tappat X antal kilon innan jag kanske sätter min fot på ett gym. Jag ser mig själv åka av ett gåband eller ramla ihop av andnöd efter en minut på crosstrainern och då kommer jag ju bara skämmas och aldrig mer vilja gå dit igen.


Jag kanske har fel, de andra vältränade personerna på gymmet struntar väl i om jag inte är så vältränad från början men det är min känsla som finns där och då är det dumt att chansa och betala flera hundra i månaden för något jag kanske inte ens kommer att använda. Så jag får avsluta inlägg med att jag har insett att jag måste träna för att kunna börja gå på gym...


//Therese

Av T - 15 maj 2013 11:29

Imorse efter frukosten bar det av till dagis med den stora sedan fortsatte jag med minstingen vidare på en långpromenad på ca 1timme & 30 minuter så den här förmiddagen har bara rusat iväg.

Det var härligt väder att promenera i men det tog lite emot och det kändes en aning segt men jag har iallafall gjort lite motion idag tillskillnad från igår när det inte blev någon alls.


Till lunch idag blir det tonfisk pasta som går snabbt och lätt att slänga ihop när tiden är knapp. Detta planerade jag redan igår då jag bestämde mig för att gå på förmiddagen. Sådant måste jag ha klart i huvudet innan annars slutar det med att jag slänger i mig något mindre bra. 


Hur eftermiddagen sedan ser ut får vi se, det finns ännu inga direkta planer mer än att jag ska göra en gulasch gryta som måste stå på långkok. Nu är det dags att fixa till lunchen!


Ha en bra onsdag alla!

//Therese



Av T - 15 maj 2013 11:18

Jag har fått önskan om receptet till baguetten jag åt igår så här kommer det:



För 3 personer:

1 lång baguette(helst grov, tyvärr var den slut när jag skulle ha så det fick bli vanlig)

½ rödlök

1 röd paprika

1,5 msk mango chutney 

1 dl lättmajonäs

1,25 dl lätt creme fraiche

Delar av en grillad kyckling (går utmärkt att rensa och sedan frysa in det som blir kvar)

Salt, vitpeppar & curry efter smak.

 Sallad, gurka & tomat att ha ovanpå.


Rensa kycklingen och lägg i en skål. Hacka röd lök och paprika fint och lägg i skålen.

Blanda sedan i mango chutney, majonäs och kryddor. 

Dela baguetten i 3 delar, skär sedan ett snitt i baguetterna och stoppa i fyllningen. Ha på grönsaker ovanpå.


Smaklig måltid!

//Therese


Av T - 14 maj 2013 13:22

Idag har förmiddagen varit lugn den första delen med en kopp kaffe framför Biggest Loser Australien sen när det var slut bar det av till affären för att veckohandla. Till lunch blev det en baguette med en supergod kycklingröra (se bild nedan). Nu sitter jag med lunchkaffet innan det är dags för den äldsta att komma hem från dagis.
Ha en bra tisdag!
//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards