Alla inlägg under maj 2013

Av T - 6 maj 2013 13:10

Då det är ett tag sedan jag bjöd på någon matbild tyckte jag att det nu var dags.
Dagens lunch, pastagratäng.

Av T - 6 maj 2013 08:26

Denna morgon vaknade jag med huvudvärk så det känns inte alls så jättebra idag. Solen skiner och det ser ut att bli en undebar dag så då hoppas jag verkligen på att huvudvärken släpper.


Förövrig så är det måndag idag och det var dags för vägning imorse som jag var helt inställd på att det inte skulle vara så bra, men jag är faktiskt väldigt nöjd med veckans resultat.


Förra veckans vikt: 110,6 kg

Dagens vikt: 109,8 kg

Alltså en viktminskning på -0,8 kg

Total viktminskning hittils : -3,2 kg


Det känns mycket bättre när man faktiskt skriver ner siffrorna då blir man lite mer sporrad när man se att det faktiskt går neråt!


Nu är det det efterlängtade kaffet som väntar. Ha en bra dag!

Av T - 5 maj 2013 22:22

Som jag hoppades på i tidigare inlägg så höll det fina vädret i sig så nu sitter jag i fotöljen med ett glas isvatten alldeles slut efter en långpromenad med stavarna.


Först tidigare på kvällen gick vi en familjepromenad på ca 40 minuter aktiv gång sen drog jag med mig en vännina ut på kvällspromenad och det går ju otroligt mycket lättare att gå om man är två. Speciellt när man inte setts på ett tag då man har mycket att prata om. Vi promenarade i hela 1 timma och 48 minuter, en runda som slutade på 8,85 km och jag känner mig otroligt duktig över det jag faktiskt har presterat idag. Samtidigt har jag min vännina också att tacka för det eftersom hon höll mig sällskap vilket blev att jag bara gick utan att tänka mig för så jag hoppas på fler sånna promenader - dock tror jag på lite träningsvärk imorgon.


Nu ska jag njuta av mitt isvatten innan jag kryper ner i sängen och sover gott.

Imorgon är det måndag och dags för vägning. Dock förväntar jag mig inga jätte bra siffror imorgon, men jag tar det som det kommer.


God natt alles!

//Therese

Av T - 5 maj 2013 06:49

Det här med att ändra sin livsstil och sitt tänk gör man inte bara över en dag har jag märkt. Det kommer nog att ta en evighet innan jag verkligen har lärt mig ordentligt i mitt lilla huvud!

Igår jobbade jag hela dagen från morgon till kväll och vi har förmånen i vårat jobb att vi kan ut och göra lite utflykter vilket vi gjorde igår och det avslutades på en kinarestaurang och det är där misstaget kommer in.

Utan att tänka mig för så beställde jag in precis sånt som man inte ska äta, men såhär i efterhand förstår ju jag att det där var inte så smart - friterat och grejer. 

Där ser man hur lätt man "snubbla", men jag reser mig igen med ytterligare en lärdom på fickan - att verkligen tänka igenom min beställning nästa gång jag går ut och äter. 

Jag blir då heller inte förvånad om det skulle vara ett väldigt litet minus eller tillochmed plus på vågen imorgon men då vet jag vad det beror på och det är bara att ta nya tag. Göra om och göra rätt.


Det ser annars ut att bli en otroligt fin dag och det är bara att hoppas på att det håller i sig för då tänker jag nog ta mig en promenad med stavarna ikväll efter familjepromenaden.

Ha en bra söndag, det ska jag ha och inte försöka gräva ner mig i detta restaurangbesök.


//Therese

Av T - 3 maj 2013 20:40

Idag känns det lite tufft att ha mina älskade syskon så långt bort (65 mil) Det skulle vara så underbart om vi bodde så pass nära varandra att man kunde ta en promenad tillsammans på kvällen och prata om dagen som varit eller om livet.

Visst kan vi alltid ringa varandra men det hade varit så mysigt att kunna umgås lite oftare. Jag saknar dom så otroligt mycket. 


För övrigt så tar jag mig lite helg idag när det är fredag. Jag har köpt mig lite godis, dock är det i mycket mindre mängd än jag brukar och det är jag nöjd över. Detta är min en dag i veckan dag, denna vecka. Som jag tidigare sagt så tror inte jag att det håller i längden att bara förbjuda utan allt är tillåtet i rätt mängd.


Imorgon är det jobbdags för min del vilket betyder att det blir ont om inlägg då jag jobbar hela dagen. Visserligen har det inte varit så mycket inlägg idag heller men jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen....


Nu är det väl dags att lägga ett öga på Sverige matchen och ta fredag.

Kram på er!


//Therese 

Av T - 3 maj 2013 09:09

"Thank good it´s friday" är det många som uttrycker idag men för min del så betyder det jobb imorgon, men jag får njuta av fredagen som den är.

Dagen har börjat bra med solsken men tyvärr så försvann den. Jag sitter här och sippar på morgonkaffet efter frukosten och till frukost idag blev det:

  • 2 dl mellanfil
  • 1 dl cornflakes
  • 2 st lingon grova, en med en skiva ost, tomat & gurka, den andra med kalkonpålägg, tomat & gurka.
  • 1 kopp kaffe.

Jag kände mig otroligt hungrig imorse men när jag väl ätit denna frukost så tyckte jag att det blev lite för mycket men nu är jag mätt iallafall.


Vad dagen annars har att erbjuda återstår att se, men jag hoppas iallafall på en bra dag!


//Therese

Av T - 2 maj 2013 19:51

Ibland så har jag så svårt att sätta en passande rubrik på inläggen eftersom många gånger blir inläggen av ett blandat innehåll och det är ju inte så lockande om jag ska använda samma rubrik fast ny dag varja dag, måndag kväll, tisdag kväll osv. Ja nog om det nu.


Jag är nyss hemkommen från en promenad med barnen i blåsten. Det var skönt på sina ställen där det var lä och solen sken men det kunde blåsa till rejält ibland. Det blev en promenad på 3,75 km och 331 brända kalorier så det känns faktiskt helt okej. 


Jag tänkte lägga in veckomatlistan nu innan jag bänkar mig framför Let´s dance som är ikväll sitället för imorgon pga hockey VM. Så detta är vad som tänker lagas och ätas i detta hemmet i veckan:


Fredag: Hemmgjord mexikansk pizza

            Fläskfilé med sås och ungsgrönsaker

Lördag: Serveras det rester från fredagen då detta är min jobblördag.

Söndag: Korvstroganoff

Måndag: Köttfärspaj

Tisdag: Tacofisk

Onsdag: Pasta gratäng

Torsdag:Köttfärslimpa m provencalska grönsaker


Oj nu börja det dags att logga ur och vända sig mot tv:n.


//Therese

Av T - 2 maj 2013 14:40

Jag har läst många solskens historier om viktminskning. De som tappat 50-60 kg genom att bara ändra matvanor och sitt sätt att tänka kring mat. Allt verkar vara så himla lätt för alla dessa. Är det så att man upplever det själv som att man egentligen inte har gjort så mkt när man väl har tappat alla dessa kilona?? Vissa dagar är bra dagar för mig och vissa dagar är mindre bra, då menar jag mentalt. Idag kan det kännas som en lite mindre bra dag mentalt.


Nu på eftermiddagen har jag suttit och läst på olika ställen och det har dykt upp fler och fler som bara gått ner 2,5 kg sen är det stopp. Tänk om jag också är en av dom? Där detta inte fungerar. Det är något jag är uppriktigt sagt orolig för då jag verkligen har bestämt mig att ändra på mitt sätt att se på mat. Visst det är väl aldrig fel att ändra på sitt sätt att se på mat och äta regelbundet men jag vill så himla gärna att detta ska fungera också.


Jag får nästan lite panik i kroppen när dessa tankarna kommer krypandes för då ser jag mig själv redan som misslyckad..


Några rader kring mina tankar idag, senare inlägg kommer jag att skriva ut den planerade matlistan ifall det är någon där ute som behöver insperation kring maten!


//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards