Alla inlägg den 22 maj 2013

Av T - 22 maj 2013 19:15

Jag har många gånger tänkt tanken att jag skulle ansökt om att lägga mig under kniven men alla gånger så har jag kommit till samma svar och det är nej. Vad skulle det hjälpa mig? Skulle jag ens må bra av det, ärligt talat så tror jag inte det. 


Jag har många gånger funderat hur det där är egentligen. Om man är svag för mat, godis, chips med mera är det väl ändå inte så att man vaknar upp efter operation och alla dessa svagheter försvunnit eller? Någon som gjort detta och kan tala om för mig. Jag kan känna redan nu att jag kan bli smått illamående om jag äter mer än jag vant kroppen vid, vilket jag aldrig blev förut, men hur är det inte efter en sådan operation om man råkar äta för mycket? Det måste ju vara fruktansvärt. Har man då lärt sig något alls av att lägga sig på operationsbordet, något annat än att man måste äta minimalt?


Jag brottas varje dag med min hjärna och försöker varje dag få en sammankoppling mellan hjärnan och magen men vissa dagar fungerar inte det och jag tar en extra portion för att hjärnan och munnen är i mer balans än hjärnan och magen vilket då resulterar i att jag blir illamående pga övermättnad. 


Min resa handlar om att kunna lära mig att koppla ihop hjärnan med magen och få en bra balans mellan dessa och jag tycker att jag är på god väg..


//Therese

Av T - 22 maj 2013 09:53

Igår kände jag mig helt slut, vilket jag även gör idag. Jag funderar på om det är någon förkylning som ligger och inte vill bryta ut eller så är det för att jag sov så fruktansvärt dåligt natten till igår.


Varför sov jag dålig då? Jo för varje gång jag rörde på foten en viss vinkel så gick det som en stöt från undersidan av hälen och upp i benet.

Igår när jag vakna kunde jag knappt stå på foten så jag började googla runt på mina symtom och det jag fick upp var hälsporre. Visst jag är ingen läkare och jag kan inte ställa den diagnosen själv men av all information jag hittade om detta så var det många faktorer som faktiskt tyder på att mina besvär i foten är hälsporre. Jag läste om olika saker för att kunna lindra besvären själv men blir det inte bättre med tiden så måste jag kontakta VC.


För ca ett år sedan bröt jag denna fot och har inte rört den så himla mycket så det är väl klart att den blir överansträngd men jag blir så förbannad att det alltid ska vara något när jag väl kommer igång. Pga detta blev det  ingen promenad igår men jag strechade flera gånger för det stod att det kunde lindra besvären och idag känns det mycket bättre. Visst känner jag av det men inte alls som igår. Jag har insett att jag måste införskaffa mig nya promenadskor då det är ganska hårt underlag då jag ofta promenerar på asfalt...


Jag hoppas innerligt på att det inte är någon förkylning på gång utan att jag bara är trött pga dålig sömn samt detta regnväder. Jag får lyssna på kroppen och ta korta promenader (bättre än inga) samt se till att vila när jag kan.


Jag önskar er en bra onsdag det ska jag försöka ha!


//Therese

Ovido - Quiz & Flashcards