Alla inlägg under maj 2013

Av T - 9 maj 2013 22:26

Tidigare skrev jag ett inlägg om att motivationen var borta men tack vare att en vän hakade på blev det iallafall en kvällspromenad. En promenad på hela 9,75 km, en promenad jag aldrig drömde om att ens komma ut på idag men jag gjorde det. Just nu sitter jag och njuter av mitt isvatten som är så otroligt gott efter 1 timme 50 minuters rörelse.

Jag kände inte heller av tån en enda gång tack vare bra plåster. Ikväll när jag går och lägger mig kan jag känna mig nöjd över min insatts för mig själv och min kropp, men jag vill också tacka min väninna som följde med mig och superplåstret som fungerade för min lilltå.


Nu ska jag njuta en liten stund till av mitt vatten innan jag hoppar in i duschen för att sen krypa ner i en renbäddad säng. God natt till er från mig.


//Therese

Av T - 9 maj 2013 19:42

Jag känner mig inte alls motiverad till någon som helst kvällsmotion idag. Jag vet inte var mitt "röra mig" - sug har tagit vägen och inte heller blev det bättre när min promenadvän tackade nej till det idag. När jag fick det beskedet började jag fundera om jag skulle ta mig samma tur på cykeln som jag gjorde igår men jag har inte riktigt lust till det heller. Då beslutade jag mig för att göra en föfrågan hos en annan vännina om hon var sugen på en promenad, egentligen hoppades jag väl någonstans att hon skulle tacka nej, men som tur var sa hon ja, vilket betyder att jag måste ta tag i min kvällsmotion oavsett om jag vill eller inte för nu har jag ju frågat. Det kanske var det som var meningen egentligen just för att jag skulle få en "liten spark" på vägen. Jag hoppas nu att jag efter promenaden kommer att känna mig nöjd över det jag gjort och att jag tycker att det är skönt så att jag hittar tillbaka till mitt "röra mig"-sug.


Någon som läser eller följer min blogg som har några tips på hur man gör när man känner att motivationen inte finns där??


//Therese 

Av T - 9 maj 2013 15:30

Igår blev det en liten cykeltur på kvällen sen var jag helt slut så jag slängde mig framför tvn för att sedan hoppa i säng, därför blev det inget mer skrivet igår.


Idag har dagen bara rullat på då jag har städat och grejat därför har jag inte hunnit blogga något idag.

När golvet torkat så att man kan gå utan risk för att halka så är det dags att börja med middagen och idag blir det hemmagjord pizza. Kanske ni tycker att vi äter hemmagjord pizza ofta men så är inte fallet men jag gör hellre en pizzakväll denna vecka eftersom jag har jäst kvar sen förra veckan och jag gillar inte att slänga grejer. Så för min del blir det en pizza med svamp, lök, tomat, paprika, kronärtskockar, oliver och ost. Till resten av familjen slänger jag på lite skinka, kanske ananas om jag har. Vi får se för jag tror inte "grönsakspizzan" blir så poppis.


För övrigt så känns det ganska okej. Lilltån börjar läka och bilproblemen ska vara fixade, dock känns det lite märkligt i kroppen då jag får en känsla av att inget händer och att jag står still viktmässigt. Dock kan man ju göra det så det är inget konstigt och jag har egentligen ingen aning då jag inte vägt mig utan det är bara en känsla som gnager lite, men som sagt det ska jag försöka lägga åt sidan och ta det på måndag när jag faktiskt ser om jag gått ner eller inte.


Ha en fortsatt röd torsdag!

//Therese

Av T - 8 maj 2013 12:15

Jag har många gånger när jag fått tid över kollat runt lite på you tube efter träningsvideos man kan göra hemma men inte riktigt hittat något jag tycker passar. Jag tycker om och dansa så jag har länge funderat på zumba filmer men sen är frågan om jag kommer att göra det...


Väl hemma efter dagislämning och frukosten intagen passade jag på att kolla runt igen på nätet efter videos medans lilleman sov förmiddag och hittade en som jag tänkte testa.

Det är ett program där man använder sig av att gå hela tiden men man varierar och använder sig av b la höga knän samt lägger till armrörelser, sen kan man ju ta i mer eller mindre i dessa rörelser. 

Videon är 46 minuter lång varav 3 minuter strech i slutet. 

Jag blev lite svettig och på vissa ställen tog jag i lite mer än instruktören i videon så att jag fick upp lite puls. 

Detta känns otroligt bra efteråt och kan jag så kan du, varför inte testa! =)



//Therese

Av T - 8 maj 2013 08:14

Här kommer receptet på pastagratängen jag åt i måndags till lunch som en läsare önskat:


4 port


200 gram pasta
300 gram fryst broccoli

1 förpackning färdig ostsås (till pasta, burkar stå i kyldisk med såser)
½ grillad kyckling (den andra halvan frös jag in till en annan maträtt)

 ½ dl riven ost (här kan man ju välja att ta en ost med låg fetthalt)


Koka pastan i saltat vatten, vid slutet av koktiden lägg ner broccolin och låt koka färdigt. Skölj pastan och broccolin i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan, broccolin och bitar av den grillade kycklingen i en ugnsform. Häll över ostsåsen och strö över riven ost. Gratinera i 225 grader, ca 30 minuter.


Servera med sallad, hoppas att det smakar  =)

För er som tidigare inte läst finns det bild på denna maträtt i kategorin maträtter under rubriken "lunch", den 6 maj.


//Therese



Av T - 7 maj 2013 22:35

*Svidande skavsår

*Bilkrångel

*Ingen cykling (pga bilkrångel att ta itu med)

*Ingen promenad (pga svidande skavsår samt bilkrångel som tog tiden)

*Mycket känslor - negativa känslor


Deppig, deppig, deppig...


Det är vad ni får idag för nu vill jag bara gå och krypa ner under täcket och hoppas att dessa tunga känslor försvinner till imorgon, att jag vaknar och tycker att varken svidande skavsår eller bilkrångel är något att känna sig deppig över!


//Therese

Av T - 7 maj 2013 10:02

Jag känner mig ganska upprörd över min trasiga lilltå. Det var underbart väder imorse och en morgonpromenad efter dagislämning hade varit så underbart just idag, men jag kunde ju knappt gå till dagis trots omplåstring.

Det känns riktigt tufft då jag väl har kommit igång och fått lite rutin på promenaderna. Det är inget att hänga upp sig på egentligen och det är väl bara att bita ihop och försöka ändå men det är svårt med öppet sår på lilltån då det också svider så förbannat. Jag ska nog ta mig en sväng förbi apoteket och se om jag ska köpa compeed plåster då det blir som ett extra lager skinn.  


För att pigga upp mig och försöka se andra möjligheter får jag försöka ta mig ut en tur på cykeln ikväll. Jag har ingen kondition överhuvudtaget så det ser jag som en möjlighet att börja träna upp den sortens kondition.

Lite är iallafall bättre än inget.


//Therese 

Av T - 6 maj 2013 22:12

Visst detta kanske inte är något att vara särskilt bitter över egentligen men det känns bara fruktansvärt tungt.

Igår var jag så duktig och promenerade 8,85 km och idag tänkte jag att jag skulle ta mig en liten runda innan Biggest loser som jag slaviskt följt sen denna säsong började, men sedan lyckades jag få med mig en vännina och jag tänkte att det är bättre att röra på sig än att titta på BL det finns säkert på play. Man vet ju som sagt inte vart tiden tar vägen om man är två som går.


Hela jävla promenaden kändes fruktansvärt tung men jag promenerade på jag hade ju iallafall trevligt sällskap. Ungefär efter halva promenaden kände jag hur ont det gjorde i foten vid tårna men jag hade ju inget val, jag var ju tvungen att ta mig hem på något vis så jag bet ihop och fortsatte att gå utan att säga något.

Efter 6,45 km var jag hemma igen och tog av mig skorna och får se att hela jävla hörnet på strumpan är alldeles nerblodat. Jag får av mig strumporna och ser att jag har ju världens skavsår på lilltån som har legat och gnuggats i varpå blodet. Hur jävla kul är nu detta!! Ja visst jag kan sätta på mig plåster men vid längre promenader kommer ju detta också att skavas av, och det är något jag vet eftersom jag hade plåster redan nu när jag gick pga känningar under dagens tidigare familjepromenad. Hur ska jag göra nu??? Ny skor kanske skulle vara en idé men hjälper det?


Jag får väl hoppas på mindre blåsväder så att jag kanske kan ta mig en cykeltur på kvällarna framöver....

Usch efter detta blev jag jävligt bitter!!


//Therese

Ovido - Quiz & Flashcards