Alla inlägg under juli 2013

Av T - 17 juli 2013 10:55

God förmiddag på er som läser!

Just nu sitter jag med datorn i knät och har mitt underbara förmiddags kaffe brevid mig. Idag stod det mellan att intervallpromenera på bandet eller ta sig lite mer kaffe och då blev det kaffet. Kände att jag ville ha det så idag när jag pysslat en del här på morgonen med tvätt och ansvarssysslor ;) kanske blir en runda på bandet ikväll istället.


Frukosten idag bestod av två Wasa husmans knäcke med ett ägg och lite kaviar, till det drack jag en kopp kaffe. Jag känner att jag har varit lite dålig på att dela med mig av matbilder och det blir ju lite mer lockande att kanske läsa om jag har en och annan bild. Det svåra är att hitta passande bilder att ta då jag inte vill att det ska vara samma bilder och jag vill även fortfarande vara lite anonym eller vad man ska kalla det.


Vad eftermiddagen sedan har att erbjuda vet jag inte riktigt ännu, ut i friska luften ska vi iallafall men det får bli efter lunch när lilleman vaknat och vi fått i oss mat som idag blir chili con carne med ris och broccoli.


Jag måste bara nämna att jag hade så ont i låren igår att jag hade svårt att somna så nog kände jag av att mina ben hade varit ordentligt i rörelse igår.


Ha en bra onsdag.

//Therese 

Av T - 16 juli 2013 20:06

Förmiddagen gick åt att ta det lugnt och smutta kaffe efter det var det dags att börja fixa lunchen som idag bestod av grillkorv med riktigt mos (barnens önskan)  för min egen del så minskade jag moset lite och ökade på med broccoli.


Efter lunchen bar det av till ett ställe med en del lekplatser och grönområden så ca 1½ - 2 timmar på eftermiddagen gick åt att gå efter en nyfiken ettåring som vill upptäcka allt och inte nog med det så är det en gigantisk backe för att kunna komma hem. 


Väl hemma var det dags för dagens middag som blev en kycklingwok gjord på grillad kyckling, wokgrönsaker, lite chilisås och äggnudlar, det blev även några gurkskivor på tallriken.


Inte nog med dagens "gratis" motion så pressade jag mig 30 minuter på promenadbandet nu på kvällen. Även idag pressade jag på lite extra på de snabbaste intervallerna, eller ganska mycket extra jag var några gånger uppe i hastigheten 6,5 km/h vilket jag aldrig trodde jag skulle klara för några veckor sen. Så nog kan man säga att jag har motionerat idag allt.


Ännu har jag inga direkta planer inför imorgon utan vi tar dagen som den kommer. Hoppas att ni haft en bra dag!

//Therese

Av T - 16 juli 2013 09:56

Dagens frukost 

1,5 dl mellanfil, ½ dl cornflakes, en bit vattenmelon delad i småbitar i filen.

1 st wasa husman med kaviar

1st wasa frukost med en skiva 26% ost

kaffe

En frukost bestående av ca 360 kalorier.


Kommer ett längre inlägg senare idag.

//Therese

Av T - 15 juli 2013 18:19

Jag känner mig helt slut kan det bero på att barnen just nu suger musten ur en? Helt slut känner jag mig.

Dagen har bjudit på lite shopping (dock inte till mig), mathandling och jag har till och med hunnit med 30 minuter intervall på bandet idag. Även idag pressade jag mig själv så att jag fick springa lite och det kändes så skönt efteråt.


Jag tänkte även passa på att bjuda på dagens matintag:

Frukost: 2 dl mellanfil med vattenmelon och ½ dl cornflakes samt en wasa frukost knäcke med lite lätta. Kaffe.

Lunch: Grekiska biffar i pitabröd.

Middag: En biff kvar från lunchen, en smal remsa lasange, grönsaker, ett husmans knäcke och ett wasa frukost knäcke.


Jag tror att det blir en tidig kväll för mig eller så passar jag på att njuta lite av lugnet och samlar kraft inför en ny dag imorgon med förhoppningsvis glada, snälla, trevliga, underbara barn ;)


Har ni haft en bra start på veckan?

//Therese

Av T - 15 juli 2013 10:17

Då var det måndag igen och dags att redovisa veckans siffror.


Förra veckan: 106 kg

Dagens vikt: 105,4 kg alltså en minskning på -0,6 kg denna vecka.

Total viktminskning hittills: -7,6 kg.


Det går som sagt inte lika fort som det gjorde i början men som jag skrev i tidigare inlägg så är det sommar och då händer det att det glider ner någon glass mer än vanligt så jag tar det sakta nu över sommaren. Jag gick ju upp för ett tag sen 1,1 kg och fastnade sedan på den vikten men jag är pågång igen och jag ger aldrig upp men låter det ta den tid det tar. Jag har inte gått upp alla dessa kilona på en vecka då kan jag inte heller tappa alla på en vecka.


Ha en bra start på veckan alla!

//Therese   

Av T - 14 juli 2013 21:12

Då har jag nyss tagit mig en tur på promenadbandet, 30 minuter intervall. Jag känner mig extra nöjd just för att jag ökade hastigheten lite extra och pressade mig lite så jag fick även springa lite. Det känns otroligt skönt.

Jag känner mig taggad nu till att använda mig av bandet, dock känns det lite ostadigare med maten men jag ska kämpa på med det också och inte lägga så stor vikt vid det så att jag känner mig pressad, men jag ska tänka en extra gång innan jag stoppar något i munnen.


Nu när det är sommar är det mycket lättare att falla för frestelser som glass, cider, resturangserveringen osv och jag tycker att det är svårt om jag ska vara ärlig. En varm sommardag lockar gärna med glass, men jag ska som sagt tänka en extra gång : "När åt jag en glass senast, är det värt att äta denna osv" 


Imorgon är det måndag och några måsten att göra som att ändra en tid på BVC, fylla i papper som ska finnas när det är dags för inskolning på förskolan och lite sådant sen tar vi dagen som den kommer, men jag vill även kunna peta in en promenad på bandet dock ska jag inte lova något då det inte alltid blir som man tänkt sig med små barn. =)


//Therese

Av T - 14 juli 2013 16:47

Då sitter jag här och väntar på att kvällens middag blir färdig. För min del blir det kyckling, broccoli, keso lite tomat och gurka medans resten av famijen får fylld ugnskorv med potatis. 

Denna helgen har försvunnit i ett naffs då jag tillbringat 22 timmar på jobbet.

Jag tog tag i promenaden och promenerade på bandet i fredags - intervall 30 minuter och jag tillochmed ökade hastigheten på vissa ställen där jag kände att jag skulle klara av det.


Imorgon är det måndag och dags att väga sig igen men jag tror att det går väldigt långsamt nu, vilket det gjort ett bra tag, men jag tar det som det är. Just nu känner jag mig svullen som en boll då jag just nu är inne i "kvinnoveckan" samtidigt så känner jag att jag har ont i magmusklerna som träningsvärk men jag har ingen aning om vad jag faktiskt gjort för något, lite märkligt måste jag säga.


Nu är det dags att koll till maten så jag får avsluta detta alltiallo inlägg. =)


//Therese

Av T - 12 juli 2013 10:18

Redan fredag och jag vet inte vart veckorna tar vägen ibland. Nu har jag helgen framför mig som för mig är helt vanliga dagar då jag haft min helg denna veckan och den bjuder även på en del jobb.


Igår kväll blev det ingen promenad på bandet då vi var hemma ganska sent, men eftersom jag var hundvakt så blev det en liten kvällspromenad ute i naturen när barnen lagt sig. Jag hade tänkt ta mig i kragen och försöka hinna med en tur när lilleman sover middag så jag hoppas att det inte blir något annat som ska göras så att jag kan ta och ägna en halvtimme åt det.


Till frukost idag åt jag fil med cornflakes och vattenmelon. Frukost knäcke med lite räkost och kaffe såklart. Jag tycker det är så härligt på sommaren då jag tycker att det är supergott med vattenmelon i fil dessutom är det gott i keso som ett mellanmål.


Vad dagen annars har att erbjuda återstår att se tanken är att jag ska baka lite pizzabullar så att det finns hemma att ta med sig i picknick korgen soliga dagar men samtidigt är det fint väder också så jag vill ju att vi ska hinna ut en sväng också.  Som sagt så får vi se vad dagen erbjuder! 


//Therese   



Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards