Alla inlägg under juli 2013

Av T - 23 juli 2013 09:27

Idag blev det 2 dl mellanfil, melon och 1/2 dl cornflakes. Självklart kaffe idag då jag vet hur dålig jag blev igår.
Idag tar jag mig tillochmed tid och bjuder på en bild :)
//Therese

Av T - 22 juli 2013 21:44

Då går måndagen mot sitt slut och första dagen på denna nya vecka är snart avslutad.

Det har blivit lite ont om inlägg då jag inte suttit så mycket vid datorn när vädret varit underbart och fortsätter vädret att vara bra så kanske det inte blir så mycket bloggande men jag ska försöka hinna med ett inlägg per dag iallafall.


Imorse gjorde jag misstaget att inte dricka mitt kaffe då jag inte var sugen men det fick jag ju lida för nu på eftermiddagen - ont i huvudet, nästan migränliknande så det blev att hälla i sig två koppar kaffe och ta en huvudvärkstablett för att bli som vanligt igen. Jag inser nu att jag faktiskt är beroende av mitt kaffe iallafall en gång om dagen annars blir det sådär.


Just nu är vi inne i en period då lilleman ska övergå från spjälsäng till vanlig säng och då tar nattningen väldigt lång tid vilket gör att det inte blir så mycket tid kvar att gå på bandet på kvällen (tänker på grannen under) men vi har gått en familjepromenad idag så jag har rört mig lite iallafall vilket jag tycker är bättre än inget.


Tyvärr så kände jag värk i halsen igår kväll samt natten till idag så jag hoppas verkligen inte att det är något som kommer att ta om från förkylningen jag hade för någon vecka sen. För att förhindra detta har jag tagit lite c-vitamin och igår kväll drack jag ett glas grönte med ingefära och vitlök. Nu håller vi tummarna på att inget bryter ut, det har jag varken ork eller lust med.


När det gäller vikten så är jag glad över att det var ett så stort minus denna veckan däremot har jag lite svårt att förstå att jag faktiskt tappat 8,6 kg. Jag känner mig inte lättare, visst kan det kännas på lite kläder men jag blir lite att haka upp mig på att det är så långt kvar vilket jag måste försöka släppa, men som jag säkert sakt tidigare så har jag svårt för det. För mig är det lättare att se det negatvia istället för det positiva men jag försöker att tänka annorlunda. Har jag hittills lyckats med -8,6 kg så klarar jag nog det en omgång till bara jag låter det ta sin tid och efter det tar jag en omgång till osv till jag är i mål. Jag kommer inte bara att komma i mål genom att uppnå min målvikt utan jag kommer då också har förändrat min livsstil och min syn på mat.


Nu ska jag tala lite med min bror sen är det dags att krypa ner i sängen.

God natt!

//Therese

Av T - 22 juli 2013 13:46

Förra veckans vikt: 105.4 kg

Denna veckans vikt: 104.4 kg (-1kg)

Total viktminskning hittills: -8,6 kg


Kanske kommer med ett längre inlägg senare!

Ha en bra måndag!

//Therese


Av T - 20 juli 2013 20:41

Idag har jag mått så otroligt mycket bättre, kan det bero på att jag faktiskt fick sova ordentlig inatt?

Vi har ju haft lite bökiga nätter med minstingen den senaste tiden och det kanske var så att jag var helt slut egentligen. 


Dagen idag har tillbringats mycket utomhus och jag har fått en hel del "gratis" motion idag, vilket jag känner av lite i benen, inte alls så mycket som jag gjorde den gången när jag pressat mig på bandet men visst känns det lite att jag rört på benen idag.


Nu när barnen snart har somnat ska vi ta oss lite egen tid och titta på en film vi hyrt - "Johan Falk- Kodnamn Lisa".

Idag har jag även tagit mig min helgdag så jag tänker poppa mig lite popcorn som lördagsmys till filmen.


Hoppas att ni har en mysig helg där ute för nu tänker jag krypa upp i soffan och avsluta denna underbara dag på ett bra sätt.

Kram på er!

//Therese



Av T - 19 juli 2013 12:58

Idag är det fredag och jag känner mig fortfaradne dåsig och tung i huvudet som värker tillochfrån. Förmiddagen har bara varit lugn för att jag ska kunna orka med planerna för eftermiddag/kväll. Som sagt så ger jag det helgen sedan på måndag är kontakt med VC på en gång.

Jag kommer att försöka undvika att sitta vid datorn ikväll för att det är ganska påfrestande för både ögon och huvud när det känns såhär om det är så att ni saknar inlägg.

Ha en bra fredag.

//Therese

Av T - 18 juli 2013 21:31

Idag har jag inte gjort något extra utan mest bara vilat. Jag somnade en stund på eftermiddagen (tur att sambon är ledig så man har möjlighet att vila) och det var otroligt skönt att kunna göra det ända tills lilleman skallade mig i mitt onda huvud. Ja jag säger det, alla dagar är inte lätta med barn. ;)  Jag hoppas verkligen att jag känner mig piggare imorgon då vi har en del planer inför morgondagen och det blir ju mycket roligare om man faktiskt är pigg. Medtanke på mitt mående så blev det ingen promenad på bandet idag heller men jag hoppas verkligen att jag är piggare imorgon då planerna bjuder på lite "gratis" motion.

Om en liten stund ska jag göra mig klar för att krypa ner och förhoppningsvis få en skön nattssömn.

God natt!

//Therese

Av T - 18 juli 2013 12:50

Jag känner mig alldeles dåsig i huvudet och jag tycker nästan att det är lite drygt åt ögonen samtidigt som jag känner mig lite smått illamående. Detta har jag känt av några dagar nu så jag börjar fundera på om jag borde kontakta vårdcentralen. Pga detta så blev det ingen förmiddagspromenad på bandet för jag kände att jag inte alls orkade det och jag måste lyssna på kroppen och ta det lite lugnt så hoppas jag på att jag kan ta en promenad ikväll om inte en lugn iallafall, behöver kanske inte pressa så som jag gjort dom senaste gångerna.


Kanske har jag järnbrist eller är det dags att kolla synen nu igen? Blir det inte bättre bör jag ringa och höra efter helgen. Nu är det dags att ta ut kyckling & spenat-pajen jag gjort till lunch.


//Therese

Av T - 18 juli 2013 09:44

Gårdagens eftermiddag bjöd på mycket frisk luft. Vi passade på att åka till min farmors sommarställe och tillbringade hela eftermiddagen ute. Vi hade sådan tur att vi blev bjudna på mat, kotlett, sås, potatis och grönsaker som vi också åt utomhus. Det är det som är det underbara med sommaren att man kan äta utomhus.


När vi kom hem på kvällen var det lägging av barn och sen sjönk jag ner i soffan hel slut, antagligen av den friska luften. Eftersom jag kände mig så otroligt trött så blev det ingen promenad på bandet men jag körde lite hantelträning för armarna. Jag har egentligen lite svårt att tro på att hantlarna ger effekt men jag får väl bita ihop och använda dom så kanske jag blir bevisad motsatsen. Jag vet ju att jag själv har köpt dom av en anledning samtidigt är det lite konstigt att jag köper något jag inte direkt tror på men det är väl bara att försöka ta sig tid att använda dom regelbundet så får jag se vad som händer. När det gäller promenadbandet får jag ta mig en intervallpromenad idag när lilleman sover sin middagslur.


Dagen hittills har varit lite seg. Känner att jag har lite huvudvärk idag men det är väl bara att bita ihop och göra det jag ska (som intervallpromenaden). Frukosten blev samma som igår, två wasa husman med kaviar och ägg samt en kopp kaffe.


Ha en bra torsdag!

//Therese


Ovido - Quiz & Flashcards