Alla inlägg under juli 2013

Av T - 11 juli 2013 09:25

Jag hade otroligt trevligt i tisdags med många skratt och det blev en hel del alkohol vilket jag verkligen kände av igår. Som man bäddar får man ligga eller vad är det man säger, så det blev inte mycket gjort igår utan det som skulle göras lämnade jag över till min sambo.


Nu är min såkallade helg över för denna vecka och jag är åter till det normala och ikväll är planerna att gå till ett ställe där det visas gamla traktorer och då får jag lite motion i den promenaden sen får vi se hur kvällen blir om jag hinner med en stund på bandet. Jag tycker inte att det är någon mening att i förväg bestämma att jag ska gå på bandet då man aldrig vet kvällsformen på barnen. Det fungerar ju att använda det när den stora är vaken men det är lite svårt när minstingen är vaken. Det blir lite av en säkerhets risk när han ska gå runt och det vill jag inte riskera.


Solen skiner idag så det är underbart och tanken är att när den väl börjar dyka upp på balkongen ska jag pressa lite för att få bort lite vita bh ränder jag har som jag inte tycker är så snygga sedan efter lunch tänkte jag att vi skulle ta oss ut.


Av någon konstig anledning kände jag mig inte alls hungrig och sugen på någon frukost idag så det blev en halv kopp kaffe och några melon bitar medans barnen åt frukost.


Ha en bra torsdag alla!

//Therese


Av T - 9 juli 2013 11:08

Förmiddagen har gått i slapphetens tecken då jag fortfarande har pyjamas på mig. Just i detta nu så ligger jag i ungarnas rum och bara finns när dom leker. Tänk hur mycket det kan göra att bara finnas i samma rum.

Jag ska snart ta mig in i duschen för att efter lunch ta en promenad till affären för att inhandla lite till kvällens trevligheter.

Här hemma är pannkaka en av favoriterna så jag ska steka några sånna till dom små själv äter jag en bit kotlett med lite grönsaker och keso eller så blir det kanske spaghetti och köttfärssås vi får se vad jag är sugen på.

Vad äter ni själva till lunch idag? Dela gärna med er kanske jag får lite inspiration till någon annan lunch :)

//Therese

Av T - 8 juli 2013 21:29

Då var kvällen här och jag har inte hunnit gå på bandet idag heller men vi har iallafall varit ute på en familjepromenad samt har vi varit på en liten shoppingtur idag så där kanske man förbränt några kalorier.

Vi gjorde oss några klipp, ett par skor jag tittat på ett tag men varit tveksam till för att dom kostar 1400 annars hade dom kampanjpris på 200 kr, kan ni tänka er 200 kr, så min kära sambo var snäll och köpte dom till mig.


Nu sitter jag uppkrupen i soffan med datorn i knät men det är snart dags att slå igen det och slötitta lite på tv innan jag kryper ner i sängen för en förhoppningsvis god natts sömn. 


Ni kanske också undrar vad jag har ätit idag så det tänker jag passa på att dela med mig (det kommer nog komma någon matbild framöver då jag känner att jag varit lite dålig på det.)


Frukost: 1,5 dl mellanfil, 1 dl cornflakes, en lingongrova med leverpastej, en wasa frukost med en skiva ost och givetvis kaffe.

Lunch: Köttfärssås med spagetti och sallad.

Mellis: Lite mjukglass

Middag: Lax med sallad och keso.

Ca 1350 kalorier. 


Vissa dagar tycker jag att det är ganska knepigt att få ihop bra mat flera gånger om dagen då man inte vill stå vid spisen hela dagarna i det fina sommarvädret, men lax tycker jag fungerar bra för det kan man bara slänga in i ugnen i 20 minuter så är det klart sen.


Hoppas ni haft en bra måndag då jag känner mig nöjd över min. =)


//Therese   


Av T - 8 juli 2013 09:54

Då var det ny vecka igen. Jag vill börja att säga att det inte alltid går som planerat. Tanken igår var att jag skulle ta en tur på bandet men då hade vi en liten man här hemma som inte riktigt ville sova och när han väl somnat så var det försent med tanke på grannar för jag tror att det låter lite ner när man går på bandet. 


Då var det måndag och dags för vägning. Som jag sa förra veckan var målet denna vecka att få bort pluset jag lagt på mig men det målet gick ju åt skogen, så nu får jag köra på dessa faktiska siffror och kämpa på.


Förra veckans vikt: 106,1 kg

Denna veckans vikt: 106 kg, (alltså -0,1 kg)

Total viktminskning: -7 kg


Jag var ju nere på 105 kg en vända men jag får nu utgå från dagens siffror då jag hela tiden hakar upp mig annars på det jag gått upp (1,1 kg) och inte det jag faktiskt gått ner (7 kg)


Nu i veckan tar jag en dag i taget och imorgon är det dags för lite tjejkväll och då vet jag att det kommer att bli lite alkohol men det tar jag eftersom det är inte ofta jag kommer hemmifrån på något sådant. Jag minns inte ens när det var sist så det ska bli riktigt trevligt. 


Hoppas ni har en bra start på veckan därute!

//Therese

Av T - 7 juli 2013 09:35

Vill bara dela med er hur underbart jag har det just idag. Det ger så mycket härlig energi!
//Therese

Av T - 7 juli 2013 08:27

Igår hade jag en underbar dag. Vi gick ut på förmiddagen och var ute fram till lunch och det var underbart väder ute så vi passade på att även gå ut direkt efter lunch.

Efter en hel dag ute med familjen samt kaffemys med grannar njöt jag av en cider i kvällssolen på balkongen.

Dagen idag kommer att se liknande ut då vädret är lika underbart som igår dock hoppar jag cidern ikväll och tar en promenad på bandet istället, det är min plan iallafall.

Hoppas att solen lyser på er där ni är!
//Therese

Av T - 5 juli 2013 21:40

Denna dagen har rullat på som alla andra dagar och inte har jag någon särskild kännig av att det är helg heller, men det blir väl så när man jobbar så lite som jag gör för tillfället. Jag behöver inte hålla koll på dagarna så noga.


Frukosten bestod idag av två lingongrova med ägg och kaviar och det var så otroligt gott eftersom jag var så sugen på ägg. Till lunch gjorde jag lax med färsk potatis, grönsaker och en kall dillsås gjord på lite lätt cremefraice, mellanmjölk, chilisås, dill och kryddor och till middag chili con carne med ris samt sallad gjord på gurka, tomat och isbergssallad.


Jag har även hunnit med att motionera lite idag  - först en liten familjepromenad och sedan intervallträning 30 minuter på promenadbandet. Jag trodde att jag skulle ramla ihop ett tag där när intervallen var på högsta men det beror nog på att jag varit kanonförkyld och inte rört på mig särskilt mycket under dessa dagar.


Jag måste säga att jag tycker att denna dagen varit helt okej och att jag faktiskt lyckats bryta loss ett litet hörn på en tegelsten i muren - jag tog mig i kragen och körde en tur på bandet men jag har lång väg kvar och jag kanske måste gräva djupare än så för att faktiskt ta mig igenom men nu tar vi en dag i taget.


//Therese

Av T - 5 juli 2013 09:41

Som alla andra gånger jag har försökt gå ner i vikt har jag efter ett antal kilo hamnat vid en stoppkloss eller en mur som jag aldrig klarat att ta mig förbi det är ju därför jag är där jag är idag och aldrig någonsin lyckats. Det känns lite som att jag har nu hamnat vid denna muren igen och jag vet inte hur jag ska kunna slå mig igenom eller klättra över den.  Denna mur är fylld med tvivel, hat, sorg alltså en massa känslor som bara sätter stopp i allt jag kämpat för, detta i sin tur leder till att jag inte orkar bry mig i vad jag äter eller hur mycket jag äter. Jag ger helt enkelt upp när denna mur uppenbarar sig men den här gången känner jag starkt att jag inte vill ge upp. Jag vill slå mig igenom muren eller kanske klättra över den men jag vet bara inte hur.


Även denna vecka har jag inte varit så noga med mitt kaloriintag och tanken har slagit mig att jag kanske ska testa något annat än att räkna kalorier men jag vet inte vad det skulle vara eftersom att jag kommer till denna punkt oavsett vad det är jag gör, GI, viktklubb, soppor.... Egentligen så tror jag inte att det har någon betydelse om vilken metod jag kör utan allt handlar om mig och mitt inre men jag kan tyvärr inte sätta fingret på vad det är och hur jag ska kunna ta itu med det.


Man blir ofta dömd av samhället (eller hur man ska kalla det) för många tycker att det är väl bara att strunta i att köpa hem godis, läsk, chips osv osv och ja det kan jag verkligen hålla med om men man kan inte sluta äta mat. Att skiva en extra ostskiva och stoppa i munnen kan ibland gå för vana utan att man ens tänker på det eller ta lite extra mat för att det smakar så otroligt gott kan också ibland bara vara så för en vana.


Jag känner att jag bör avrunda detta inlägg här då det annars kan bli att jag bara surrar runt samma meningar men jag kommer säkert att återkomma till detta då jag just nu står framför denna höga tjocka mur och bloggen är  ju till för att jag ska kunna få ut dessa tankar. Tyvärr kan det emellanåt bli lite negativt men det är ju som sagt dessa tankar jag måste få ut och "blotta". Kanske hjälper det mig att komma längre denna gång än jag gjort alla andra gånger för denna gången har jag verkligen viljan.


//Therese

Ovido - Quiz & Flashcards