Alla inlägg under augusti 2013

Av T - 9 augusti 2013 09:33

Idag är det fredag och för ett tag sedan började fredagsmysreklamen att sändas på tv. Jag såg den faktiskt första gången på en fredag så jag vet inte om den bara visades på fredagar i början men sedan övergick det till att jag såg den minst en gång om dagen (och då tittar jag inte jättemycket på tv) samt hör den på radio. 


Det skrivs ofta om att svenskar blir allt tjockare och tjockare men vad har t ex chipsföretagen för ansvar? Vad lär vi våra barn genom dessa reklamer? Ja visst väljer jag att handla eller inte handla till barnen men dom påverkas som många andra av att då det är fredag ska det vara fredagsmys. Chipsföretagen har ju även tagit bort 200 grams påsar vilket leder till att en familj många gånger konsumerar mer chips än tidigare. Även som ensam är det lättare att få i sig mer än nödvändigt när det gäller chips. (om jag går till mig själv så har jag svårt att spara och jag är säker på att det finns många fler som jag därute) 


Många säger att man kan äta allt bara man håller sig till rätt mängd (en grej jag också tror på) men det är svårt att hålla sig till rätt mängd när man sällan kan välja att köpa mindre påsar än just 300 gram. Vissa affärer säljer 50 grams chips påsar men tyvärr gör inte all det.


När jag var liten var det lördagsgodis som gällde och då i lagom mängd nu är det plötsligt fredagsmys OCH lördagsgodis vad är nästa, onsdagssnacks kanske?? Samtidigt sägs det att svenskar blir tjockare...


Lite tankar så här på fredagsmorgonen.

//Therese

Av T - 8 augusti 2013 22:02

Idag har dagen varit mysig trots dåligt väder. Det har blivit lite leragubbar gjorda idag, något pussel har blivit lagt, en sockerkaka har bakats och det har även blivit filmmys tillsammans idag just pga vädret. Alltså en mycket lugnar dag den föregående dag vilket har varit helt underbart. Det ger mig positiv energi och med positiv energi känner jag mig mer peppad att fixa detta med viktminskningen.


Jag hoppas att det visar någon förändring på vågen på måndag och bara det är minsta lilla minus så blir jag glad då det gått lite segt den senaste tiden. Jag känner mig väldigt inriktad på planen och jag är väldigt motiverad till att följa den men som sagt denna känsla kanske just infinner sig för att jag fått extra energi idag. Jag tänker just därför ikväll bara njuta av min fokuserande känsla jag har och försöka fästa denna tanke då de dagar jag tycker det är tungt försöka plocka fram just denna kvälls känsla!


Hoppas ni haft en bra dag, jag är iallafall otroligt nöjd med min dag!

Kramar //T

Av T - 8 augusti 2013 09:32

Jag hoppas att dagen idag blir bättre än den var igår och då tänker jag familjemässigt eller vad jag ska säga och inte matmässigt för det tyckte jag att det gick bra igår.


Frukosten är nu intagen och just nu sitter jag och sippar på kaffet medans sommarlov visas på tv (inte mitt val ;)) Vädret är inte jätte lovande så jag tänkte att vi skulle baka lite idag just för att sysselsätta oss. Tanken var att vi skulle baka bullar och jag trodde att jag handlat allt men det visade sig att mjölken fattades så då får vi slänga ihop en mjölkfri sockerkaka bara för att göra något tillsammans så får vi ordna mjölk så kan vi baka bullarna imorgon då jag hörde att det också skulle bli dåligt väder.


Dagens frukost blev idag wasa frukost knäcke med ost samt kaffe. Till lunch tänkte jag bara göra korv med bröd då korvbrödet snart tar slut och till middag tänkte jag göra bangkok kyckling. Denna kycklingrätt tycker jag är otroligt god, dock innehöll orginalreceptet alldeles för mycket kalorier så jag gjorde om det lite så att det blev okej.


Nä nu är det dags att bädda sängarna och klä på sig lite så att vi kan sätta igång med bakandet efter sommarlov.

Ha en bra torsdag på er!

//Therese

Av T - 7 augusti 2013 19:11

....och vad är "normalt"???

Jag läser inlägg om trots, jag har beställt böcker om trots men jag vet inte om något hjälper mig just nu!

Är detta bara trots? Är jag ensam?

Jag är en skitdålig mamma!!

Jag orkar snart inte längre utan jag säger upp mig som mamma, eller kanske man inte kan det??

En viktig sak jag faktiskt ännu har klarat denna dagen - jag har INTE tagit till maten som tröst!

Heja mig!


//Therese

Av T - 7 augusti 2013 09:50

Barn kan verkligen suga musten ur en, speciellt när barnet är i en stor utvecklingsfas. Det måste vara en jobbig tid för dom själva men det tar även kål på en annan. Efter morgonens prövning är jag helt färdig och det känns otroligt långt till kvällen. Jag håller tummarna på att det blir en bra dag ändå!!


Till frukost åt jag idag två st lingongrova med en skiva ost på vardera, isbergsallad och gul paprika och till detta drack jag en kopp kaffe. Det är faktiskt otroligt gott med sallad på mackan för det blir lite saftigare då jag helst undviker smöret och man spar några kalorier också.

Till lunch tänkte jag göra kycklingtortilla med grönsaker och en vitlökssås på turkisk yoghurt, vitlök och lite kryddor.

Sedan är det ju också dags för middag och då blir det köttfärssås med makaroner och grönsaker.

Ett total intag på ca 1200 kalorier så det kommer nog att bli något mellisintag också för att inte understiga 1300 kalorier.


Hoppas att ni har en bra dag så ska jag nu försöka njuta av lite mer kaffe medans det är en lugn stund i hemmet!

//Therese

Av T - 6 augusti 2013 16:03

Jag har haft två mysiga dagar med underbart väder. Bilder säger mer än tusen ord ;)...

Frukost intogs utomhus och det är en underbar känsla.

Tandborstning i det fria.

Jag fick även tid att njuta av lite läsning

Dessa två dagar har gett mig lite ny energi, vilket det behövdes!
//Therese

Av T - 5 augusti 2013 08:51

Helgen har bara försvunnit men det har varit en blandad helg med mycket trots (tänker på den äldsta)men även en hel del trevligheter.
Idag har min sambo återgått till vardagen medans vi har ledigt en vecka till innan det börjas med inskolning på dagis.

Idag ska jag och barnen ta en tur till min farmors stuga och övernatta där så nu hoppas jag på super väder i två dagar ;)

Till dagens vikt så står jag kvar på plus 1 kg vilket jag redan visste då jag smygvägt mig nästan varje dag men det ska bort. Jag ska kämpa på.

Hoppas att ni er nöjda med ert resultat!
Kram T

Av T - 2 augusti 2013 09:08

Nu känns det som jag verkligen har bestämt mig igen. Det kanske låter konstigt då jag egentligen aldrig har slutat men under dessa veckor då det har varit lite semester här hemma har inte heller ätandet varit riktigt under kontroll. Detta kilot jag gick upp till senaste vägningen ligger kvar för det har jag fuskkollat så nu gäller det att ta tag i det så att det inte går åt fel håll.


Alla gånger jag gått ner i vikt har jag stannat vid -8 kg sen när jag tappar kontrollen så har jag gett upp men det tänker jag inte göra nu. På måndag är det dags att återgå till lite mer normla rutiner sen om någon vecka är det dags att börja inskola vid dagis och sedan när det är klart innebär det för min del att det är slut på denna föräldraledigheten vilket leder till ännu mer rutiner. Det är ganska skönt med vissa rutiner då det är lättare att sköta maten.


Idag var det fredag och vi har helgen framför oss, vi har lite planer så därför hoppas vi på bra väder. Annars kommer nog mitt tänkande surra mycket kring att hålla mig på banan, vare sig jag vill tänka eller inte. 


Hopppas att ni har det bra där ute!

//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards