Alla inlägg under augusti 2013

Av T - 18 augusti 2013 11:36

Jag försöker att inte påverkas eller ta åt mig av vad andra säger men när det kommer till min viktminskning så har jag svårt att bara släppa det. För ett tag sedan pratade jag med en nära vän varpå jag berättade om min viktminskningsresa samt hur mycket jag hittills gått ner. I detta samtal nämner jag också att jag inte riktigt känner av min viktminskning (-8,8kg) och att jag tror att det är svårt att känna det då man "växer" i sin kropp varpå jag får svaret att jag nog kommer att känna av det ju längre tiden går för hittills är det ju bara vätska. Detta har jag inte kunnat släppa då jag funderar över om det verkligen stämmer??


Jag har alltså sedan slutet på april gått ner 8,8 kg (i dagsläget kanske ännu mer medtanke på vägning imorgon) och minskat 5 cm i midjan är det bara vätska?


Jag är ingen expert så jag har ingen aning men samtidigt kan jag inte låta bli att ta åt mig lite negativt, även om det kanske inte var så menat från personen, för jag tycker att jag kämpat och brottats med framförallt tankar under denna tiden. Det blir lite nedvärderande i tonen när man säger på det sättet upplever jag, fast det kanske inte alls var menat så.


Någon som vet eller har en aning dela gärna med er till mig. Inte för att det kanske spelar så stor roll egentligen då jag gått ner 8,8 kg och är 8,8 kg lättare oavsett om det bara är vätska eller ej.


//T

Av T - 17 augusti 2013 13:57

Idag har jag ganska kluvna känslor. Jag tycker att veckan har gått otroligt fort samtidigt som jag just idag tycker att viktnedgången går långsamt. Den gör ju egentligen inte det utan går neråt på ett ganska normal och hälsosamt sätt (vad jag har förstått) men man vill vissa dagar vakna, se sig i spegeln och verkligen se en förändring. Jag vill vaka och ta på mig ett par byxor för att sedan gå några steg och upptäcka att jag är påväg att tappa dom. Visserligen kommer det aldrig hända då man inte tappar allt över en natt och man anpassar ju kläderna efter kroppens förändring.


Plötsligt i skrivandes stund fick jag en idé - jag ska spara ett par byxor och när jag verkligen gått ner en massa kilo så ska jag innan jag går och lägger mig ta fram dessa byxor och ta på dom dagen efter för att inse och få den där känslan jag just idag är ute efter!! Vilken underbar idé!


Vissa dagar tycker jag att jag ser en förändring men ändå inte och det kan kännas lite som en besvikelse att man inte tycker att 8,8 kg märks men jag får ju hålla i mig och vänta kanske 10 kg till så kanske det märks. Man längtar nästan lite efter känslan av att någon faktiskt ser och kanske frågar: Har du gått ner lite i vikt och man stolt kan svara ja faktiskt 8,8 kg. 


Det är nog det som är jobbigt i det hela att man tycker att det går så sakta, inte dagarna för dom springer i väg men kilona (därav dagens dubbla känslor.) Visserligen har man inte gått upp allt på en natt men när man idag sitter där så känns det som att man gjort det.


Hoppas att ni har en underbar lördag alla!

//Therese

Av T - 16 augusti 2013 11:04

Jag får nästan lite ångest över hur fort denna vecka har gått samtidigt som det känns så bra att det gått så pass fort som det gjort eftersom då rullar dagarna på likaså matintaget. Plötsligt är det kväll och man inser att man ätit det man ska och man känner inget sug efter något. Detta är en skön känsla samtidigt som jag nästan får lite ångest för att dagarna försvinner ifrån mig, man vill ju ändå hinna med livet ;)


Idag åt jag 2 dl mellanfil med havrefras, 1 ½ frukost wasa knäcke med ost och kaffe till frukost. Vad jag har för matplaner idag vet jag inte riktigt ännu. Jag har tagit fram köttfärs till lunch så något sådant blir det iallafall.

Till middag vet jag inte alls eller jo jag ska gå och ta upp en fläskytterfilé från frysen och göra något av den. 


Förövrigt ser det ut som att dagen blir ganska lugn med lite spel kanske och någon familjepromenad i det hyffsade vädret.

Nu är det dags att göra mig klar (efter en mysförmiddag) för att sedan börja med lunchen.

Ha en underbar start på helgen!

//Therese

Av T - 15 augusti 2013 16:19

Hej på er!

Dagarna har bara rullat på här med inskolning och grejer. En annan blir ju också helt trött och slut av att vara på förskolan därför har det heller inte varit ork över att sitta och blogga.


Matintaget rullar på och jag tycker att det gått riktigt bra denna veckan. Har inte alls känt något sug efter något och jag har hållt mig till mina planerade måltider. Motionen är det lite si och så med men en och annan familjepromenad har det blivit och det tycker jag har fungerat. Jag känner just nu att jag fokuserar på matintaget samt familjepromenader för att jag måste lägga energi på det jag orkar nu när jag perioder är otroligt trött av olika orsaker (b la trotsigt barn)


Imorgon är vi lediga men jag har ännu inga planer för dagen vi får ta den som det kommer och blir det bra väder så hoppas jag på en del utelek. Jag behöver nog ta det lite lugnt efter dessa inskolningsdagar (undra om det tar mer på mamma en på barn ;) )


Nä nu har jag annat för mig!

Hej hej//Therese

Av T - 13 augusti 2013 10:26

Nu har jag kommit till en punkt där jag känner att jag inte riktigt vet vad jag ska blogga om - bloggtorka alltså. Det flyter på rätt bra nu och tankarna kring maten finns där men jag kan samtidigt inte hålla på att älta det hela tiden heller då det kanske blir enformigt tråkigt att bara läsa om mitt gnäll på hur jobbigt saker och ting kan vara. Visserligen så kommer jag inte sluta helt med det heller för de dagar det är otroligt jobbigt då kommer jag att använda mig av bloggen för att rensa ur mina tankar men emellanåt skulle det vara skoj att ha något annat att skriva om, frågan är bara vad??


Jag får ju perioder där jag har otroligt myckat att säga medans andra är det totalt tomt eller kanske inte men det finns även vissa grejer jag skulle kunna disskutera här men som egentligen inte hör till.


Jag får ta och fundera lite på det så kanske det kommer fram något.

Jag kan dela med mig av dagens frukost:

1 kopp kaffe

1 dl mellanfil

1 dl havrefras

2 rostade smörgåsar (den mindre varianten) med messmör.


Till lunch blir det nog att slänga ihop en skinksås med pasta.

Ha en bra dag!

//Therese

Av T - 12 augusti 2013 21:59

Återigen har jag under dagen känt mig snurrig, trött och dåsig. Jag har inte riktigt förstått vad det är och jag har tidigare skrivit om samma symtom och jag lovade mig själv då att om det inte går över måste jag kontakta vårdcentralen men då gick det över och det har varit bra ett tag för att sedan komma tillbaka men idag slog det mig kan det bero på min lingonvecka?? 

När jag födde mitt yngsta barn förlorade jag en massa blod och blev opererad, fick x antal påsar med blod och efter hemgång fick jag åka på regelbundna besök för järndropp. Kan detta ha påverkat så att jag idag får sämre blodvärde under mensen?? Detta är något jag måste kolla upp.


Även om jag känt mig som jag gjort idag så har det blivit en del saker gjorda, b la en lättare familjepromenad. Skönt med den friska luften men nog kändes det lite höstigt ute.

Morgondagen bjuder på en del måsten, packa dagisväskor, ringa några samtal mm så jag hoppas att jag känner mig mindre dåsig då för det är en obehaglig känsla att göra vissa saker när det känns såhär. 


Nu har jag tänt lite ljus och ska mysa i soffan en liten stund innan det är dags att krypa ner i sängen.


Kram//T

Av T - 12 augusti 2013 07:53

Hej ett snabbt inlägg innan dagen kör igång på allvar här.

Startvikt: 113 kg

Förra veckans vikt: 105,4 kg 

Denna veckans vikt: 104,2 kg (+kilot är borta men även -0,2 kg till så jag är nöjd)

Total viktminskning hittills: -8,8 kg


Nu kör vi en dag i taget i en ny vecka! 

//Therese

Av T - 10 augusti 2013 08:58

Då är det lördag igen (vet inte vart dagarna tar vägen) och det är nu dags för mig att strax bege mig till jobbet för att tillbringa 23 timmar där, eller 22 blir det ju om man drar bort rasten. Detta betyder att det blir inte så särskilt uppdaterat på bloggen idag men jag är ju hemma igen imorgon.


Frukosten är nu intagen vilket idag blev ganska lika som vanligt, 2 st wasa frukostknäcke med lätta och en skiva ost på vardera skiva och kaffe. 


Jag måste säga att jag ser framemot måndagen och vägningen då jag hoppas på lite minus så att jag får mig en spark där bak att gå framåt. Eftersom jag gjort ett plus för någon vecka sedan har jag ju inte skrivit upp siffrorna men här kommer dom så att man vet vad jag har att gå efter.


Startvikt: 113 kg

Senaste vikt: 105,4 kg (alltså plus 1 kg för två veckor sedan)

Total viktnedgång: -7,6 kg


Nä nu måste jag börja packa ihop lite grejer för att sen hinna till jobbet i tid!

Ha en bra helg på er!

//Therese


Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards