Alla inlägg under augusti 2013

Av T - 26 augusti 2013 21:12

Idag stod vågen på lite plus men jag vet oxå vad det beror på - helgen. Till dagens siffror.


Startvikt: 113 kg

Denna veckans vikt 104 kg ( alltså plus 0,3 kg)

Total viktndegång hittills: 9 kg.


Detta fixar jag i veckan. Annars kan jag vara lite frånvarande då det är mycket tankar i huvudet just nu.

//Therese

Av T - 25 augusti 2013 08:11

Just nu mår jag fruktansvärt dåligt. Jag fick ett samtal igår som på bara någon sekund förändrade mitt liv. En förändring som inte är åt det positiva hållet. På någon sekund förlorade jag min bästa vän, en vän som varit en del av mig och mitt liv sedan 19 år tillbaka. Det gör så ont i mig att jag bara vill gråta (vilket var den direkta reaktionen igår) men idag känns det tomt på tårar och det gör bara ont på insidan - fruktansvärt ont.


För 12 år sedan hade vi en onykter engångs grej (vi båda var singlar)men det var inte så mycket mer med det men som jag själv (då jag berättade för min sambo för flera år sedan)så ville han berätta detta för sin flickvän (en ganska ny relation 1 år tillbaka) och hon tog det inte som förväntat. Hon tvingar då honom att inte ha någon som helst kontakt med mig till hon har smält det (frågan är om hon någonsin gör det) Jag vet egentligen inte vad hon har hotat med men i samma samtal fick jag veta att hon väntar hans barn. 


Hela denna situationen gör så fruktansvärt ont då jag har förlorat en vän som alltid stått där vid min sida. När jag berättade för min sambo för flera år sedan sa jag även att min vän kommer att finnas i vårat liv och du måste acceptera det då jag inte tänker välja, men vi hade heller inga barn påväg när jag berättade.


Visst kan jag köpa att det kan kännas konstigt för vissa att ens sambos bästa vän är av samma kön men ge det en chans. Om hans sambo i fråga är orolig för något annat så får hon ju stoppa upp det någonstans för det som hände för 12 år sedan var en engångs grej i onyktert tillstånd. Hade vi velat bygga vidare på det så hade vi gjort det eftersom ingen av oss hade någon annan och det tog hela två år efter denna händelse innan jag träffade min sambo.


Jag känner mig ledsen, besviken, arg och tom. Jag känner att jag vill stoppa munnen full med allt möjligt men jag tänker inte göra det. Jag ska vända denna ilska och besvikelse till energi på att fixa min viktnedgång. Tyvärr så kommer denna veckan inte se bra ut då det varit en hel del onyttigheter i helgen, men jag tar igen det i veckan som kommer.


//T

Av T - 22 augusti 2013 10:39

Idag är det torsdag och barnen är på dagis vilket i sin tur betyder att jag har lite tid hemma, en tid jag verkligen bara tar mig tid att inte göra någonting alls. Jag är glad att inskolningen går så pass bra samtidigt som det är en stor ångest hos mig att minstingen nu också ska vara där. På det viset tycker jag att det är bra att det är någon vecka kvar innan jag börjar jobba 100% igen för då får jag lite tid att vänja mig i tanken att dom ska vara där så då kan jag koncentrera mig på jobbet sen när jag börjar jobba eftersom jag då redan tränat mig själv på att ha dom på dagis.


När jag nu har ensamtid kan jag sitta med min kaffekopp på bordet utan att jag är rädd att någon ska välta den och bränna sig, jag kan också äta frukost framför tvn och det är här jag kommer till den positiva förändringen.

När jag idag åt frukosten gjorde jag ordningen en normal stor frukost men som av en vana från förr blev det att jag tog en macka extra just för att det är lite mysigt att äta framför tvn och när jag ätit den fick jag så fruktansvärt ont i magen. Visst det är inte positivt att få ont i magen men det visar att jag kanske lyckats förminska min magsäck lite och anpassat den mer till de portioner jag nuförtiden är van vid. Förr har jag inte känt mig direkt mätt utan jag har kunnat äta ganska mycket och mest slutat för att jag borde men sällan fått magont och därför ser jag detta som något positivt.

Jag har gjort en förändring i kroppen, trots motgångar så hänger jag kvar och kämpar vilket gör att jag verkligen börjar tro på mig själv den här gången. Jag tror verkligen att jag en dag kommer att nå mitt slutmål och påvägen dit lär jag mig vare dag att hantera mat. Jag är långt ifrån färdig och jag tror att jag resten av mitt liv kommer att få vara på min vakt men jag känner mig så oroligt glad över att jag inte gett upp hittills vid mina motgångar och att jag faktiskt känner förändringar i kroppen som den imorse.


Jag återkommer senare med dagens matbild, bara för att det inte vart någon igår (pga pizzan) betyder det inte att jag ger upp och struntar  bilderna ;)


//Therese

Av T - 21 augusti 2013 18:03

Idag gjorde jag det mindre bra valet och köpte pizza till lunch. Samtdidigt som det inte var ett så bra val så var jag otroligt sugen på just pizza idag och det var ett bra tag sen jag åt det. Jag tar det för vad det är och fortsätter med bättre val imorgon. Med tanke på mitt val så har jag inte alls känt mig hungrig på kvällen så därför blir det ingen matbild idag. 


Dagen har för övrigt rullat på med handing och mycket utevistelse. Man måste ta till vara på de dagar då vädret är underbart för snart står hösten där och knackar på dock får vi hoppas på en underbart solig höst.


Det var en liten uppdatering från dagen och jag lovar att det imorgon kommer en matbild.

//Therese 


Av T - 20 augusti 2013 19:57

Jag tycker faktiskt att detta med belönigar ger en liten skjuts på vägen i denna viktminskningsresa. Det kan vara otroligt enkla belöningar som att t ex ta sig tid i ett skumbad, hyra en film osv. Små saker kan betyda så otroligt mycket för motivationen.

Jag har lite större saker vid många kilon som att jag nu snart vid -10 kg ska beställa tid hos frisören för både färg och klipp (tyvärr tror jag just nu att ekonomin sätter stopp så jag nöjer mig vid att bara klippa) medans jag vid varje -1,5 kg har satt upp att jag ska hyra film. Däremot har jag ALDRIG satt upp belöningar som handlar om att stoppa något i munnen för jag vill inte använda mig av det för då kan jag lätt hamna i fällan att: "nu när jag varit så duktig kan jag äta denna chokladkaka (den största)" Så därför är "mun" belöningar big no!!


Något jag tycker är helt underbart är att jag får stjänor av en underbar vän vid var tredje klio. När jag har lyckats gå ner tre kilo så plingar det till i telefonen/facebook och jag får ett positivt meddelande som betyder otroligt mycket.

Idag ringde min vän och sa nu har du        hur många hade du innan? Jo inga och det blev så tydligt på något vis vad jag faktiskt har lyckats på den här tiden, vilket ledde till en otroligt positv känsla.


Så det jag menar är att belöningar kan betyda otroligt mycket även om det "bara" är    vid visst antal kilo. Något att kanske tänka på i studer när det känns tungt. Sätt upp en liten belöning och ta då inte för många kilon åt gången.


Nu till något annat och det är dagens matbild som består av potatis, en sorts köttfärsröra av det jag hade hemma och till det broccoli.

  

Helt okej när man inte hade så mycket hemma - alltså dags att handla imorgon.

Nu sitter jag bänkad framför tvn och väntar på kvällens säsongsstart av Svenska hollywoodfruar.

Hoppas ni haft en bra dag, det har jag haft.


//Therese       



Av T - 19 augusti 2013 21:05

Rubriken är en sammanfattning av denna dag som jag hoppas på snart är slut. Trotsiga barn är inte alltid att leka med och ibland undrar jag om jag ska klara mig igenom det och jag funderar på när detta ska ta slut för jag vet inte om jag klarar det.


Till lunch hade jag lite rester åt ungarna medans jag själv fick leta i frysen och det slutade med en bit köttfärslimpa med sallad, dock tog jag ingen bild på detta då jag tyckte att det inte såg så himla trevligt ut, men som jag har sagt så har jag ett mål denna vecka och jag tänker inte sabba det redan första dagen såhär kommer en bild på middagen:

 

Makaronipudding med grönsaker. Jag ska ärligt säga att jag inte är så förtjust i makaronipudding men man kan ju göra den lite roligare. Idag fick jag ta lite vad jag hade hemma då det är ganska tomt igen..

En bit kassler, lite bacon, purjolök, vitlök, kryddor och sedan äggstanningen såklart och det blev helt okej.


Imorgon är det återigen dags för inskolning på förskolan så jag hoppas att det kommer at gå bra och efter det har jag ännu inga planer, inte ens maten har jag planerat se hur jag löser det.


Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på "Min bäste väns bröllop" som visas på 3an och njuta av lite egen tid innan jag kryper ner i sängen!


God natt alla!
//Therese

Av T - 19 augusti 2013 07:59

Startvikt: 113 kg.

Förra veckans vikt: 104,2 kg

Dagens vikt 103,7 kg (alltså -0,5 denna vecka)

Total viktminskning: -9,3 kg


Längre inlägg kommer senare!

//Therese 

Av T - 18 augusti 2013 22:39

Denna veckans sista timmar börjar ticka neråt mot sitt slut och imorgon är det måndag igen. Måndag innebär vägning, ringa lite samtal och hoppas på att man får tag i den man söker denna vecka (då jag inte fick det förra veckan) samt fylla i lite papper som ska med till förskolan på tisdag annars har jag inga direkta planer inför måndagen.


Av någon konstig anledning känner jag mig lite nervös inför morgondagens vägning. Kan det bero på att jag faktiskt åt lite ostbågar i helgen?? Nej det är nog inte därför jag är nervös... jag känner mig bara spänd över siffrorna för jag vill verkligen kunna skriva in ett minus och öka på kilona på minus sidan.


Jag har även idag insett att jag återigen har blivit en aningen dålig på att dela med mig av mina matbilder så det är nog en grej jag denna vecka ska försöka sätta lite press på mig själv om - flera matbilder i bloggen!! 

Jag kanske ska försöka sätta upp ett mål om en bild varje dag? Kan ju vara kul att ha lite annorlunda mål än vikt- och träningsmål.


Nä gott folk för att en viktminskning ska fungera på rätt sätt behöver man även sin sömn så nu är det dags för mig att krypa ner och försöka sova.

Gott natt!

//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards