Alla inlägg den 20 augusti 2013

Av T - 20 augusti 2013 19:57

Jag tycker faktiskt att detta med belönigar ger en liten skjuts på vägen i denna viktminskningsresa. Det kan vara otroligt enkla belöningar som att t ex ta sig tid i ett skumbad, hyra en film osv. Små saker kan betyda så otroligt mycket för motivationen.

Jag har lite större saker vid många kilon som att jag nu snart vid -10 kg ska beställa tid hos frisören för både färg och klipp (tyvärr tror jag just nu att ekonomin sätter stopp så jag nöjer mig vid att bara klippa) medans jag vid varje -1,5 kg har satt upp att jag ska hyra film. Däremot har jag ALDRIG satt upp belöningar som handlar om att stoppa något i munnen för jag vill inte använda mig av det för då kan jag lätt hamna i fällan att: "nu när jag varit så duktig kan jag äta denna chokladkaka (den största)" Så därför är "mun" belöningar big no!!


Något jag tycker är helt underbart är att jag får stjänor av en underbar vän vid var tredje klio. När jag har lyckats gå ner tre kilo så plingar det till i telefonen/facebook och jag får ett positivt meddelande som betyder otroligt mycket.

Idag ringde min vän och sa nu har du        hur många hade du innan? Jo inga och det blev så tydligt på något vis vad jag faktiskt har lyckats på den här tiden, vilket ledde till en otroligt positv känsla.


Så det jag menar är att belöningar kan betyda otroligt mycket även om det "bara" är    vid visst antal kilo. Något att kanske tänka på i studer när det känns tungt. Sätt upp en liten belöning och ta då inte för många kilon åt gången.


Nu till något annat och det är dagens matbild som består av potatis, en sorts köttfärsröra av det jag hade hemma och till det broccoli.

  

Helt okej när man inte hade så mycket hemma - alltså dags att handla imorgon.

Nu sitter jag bänkad framför tvn och väntar på kvällens säsongsstart av Svenska hollywoodfruar.

Hoppas ni haft en bra dag, det har jag haft.


//Therese       



Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards