Alla inlägg den 3 mars 2015

Av T - 3 mars 2015 21:44

Jag har inte så mycket att skriva egentligen men jag vill bara skriva en rad om att jag är otroligt nöjd över min prestation på zumban idag. Jag körde på och kämpade mig igenom hela passet utan att en enda gång känna av smärta i fötterna, vilket jag alltid gjort förut så detta betyder att musklerna i fötterna är påväg att komma tillbaka. Det känns underbart att se att det faktiskt ger resultat. Jag kände även att jag hade mer ork konditionsmässigt idag. Kändes suveränt!


Imorgon kommer det inte att bli något inlägg då jag kommer att jobba ett helt dygn, det kommer heller inte att bli matbilder från varken idag eller imorgon då det är frysta lådor som får gälla vid dessa tillfällen.


Nu ska jag kolla klart på biggest loser sen dusch innan läggdags då det är tidig uppstigning imorgon.

God natt!

//T

Av T - 3 mars 2015 08:39

Jag vill börja detta inlägg med ett citat som jag nu fått en källa till. Detta citat är nog grunden till det citatet jag hittade igår men att det är lite omformulerat.


"Du behöver inte vara världsklass för att börja,

men du måste börja för att bli världsklass."


Föreläsare Anders Haglund.


Då var det dag två på denna vecka. En dag som jag egentligen hade en träff med men evetuella framtida PT men eftersom jag hade febriga barn här i helgen kunde jag inte chansa på att dom skulle vara friska idag så vi flyttade fram de mötet en vecka. Känns lite småtråkigt när jag nu sett framemot det men det kommer en dag att bli en träff när alla bitar faller på plats.


Så här under dag två brukar alltid känslorna komma om att veckan är så lång till nästa vägning och hur ska jag kunna klara en hel vecka osv osv. Tankarna snurrar på om dessa saker men det är då jag måste intala mig själv att jag har inte gått upp allt på en dag och kan då omöjligt gå ner allt på en dag. Till min hjälp har jag nu börjat registrera mitt matintag så att jag har en koll på hur jag ligger så att jag inte äter för lite. Jag vet inte om det stämmer men jag har hört att om man äter för lite går inte kroppen ner i vikt då den istället samlar på sig inför svält.

Dagens matplanering ligger under 1300 kalorier men då har jag ännu inte planerat in något mellanmål utan det kan bli lite vad jag känner för, en lätt smoothie, en frukt eller så.


       

Som ni ser har jag planerat zumba som dagens träning men det är inte 100% säkert ännu att det blir så beroende på om jag har möjlighet att ta komp från mitt arbete, men jag kan tycka att det iallafall är skönt att ha en plan.

Sen blev det idag mycket till frukost, fast inte kalorimässigt. Jag bokförde frukosten efter två runda med keso men såg att det där blev för lite i kalorimängd och insåg att jag kommer aldrig kunna äta upp till 1300 kalorier idag så därför åt jag en till rundknäcke men ack så mätt jag blev.

Jag har också sett att ibland går fördelningen över lite för mindre kalorier för frukost och lite mer uneder lunch och middag än vad som rekomenderas men jag tycker i dagsläget att det viktigaste är att jag ändå håller ett regelbundet matintag samt att jag inte överstiger de 1726 kalorier som är uträknat för mig.


Kanske detta blev lite ointressant fakta för er men jag ville gärna förklara om ni reagerar på bilderna att jag t ex ätit 541 kalorier till middag av 518 rekomenderade.


Nu ska jag njuta av mitt kaffe, läsa lite bloggar och sedan göra mig klar för dagen.

//Therese




Ovido - Quiz & Flashcards