Alla inlägg den 6 mars 2015

Av T - 6 mars 2015 21:50

Idag har det hänt en olycka under min matlagningstid för lunch. Jag skulle göra en kasslersås till riset vi hade kvar från igår så jag började fräsa lite vitlök i lite margarin medans jag skar kassler. Sen var det dags att lägga i kasslern i pannan och jag gjorde väl det lite väl häftigt kanske i kombination att det var otroligt varmt i pannan, detta resulterade i att det stänkte hett fett över hela armen på mig. Jag är ganska smärttålig så jag smorde på en thailänsk aloe vera smörja jag hade i skåpet för att lindra svidandet sen fortsatte vi med det vanliga. När det var dags att gå ut råkade min son komma åt området där jag bränt mig och jävlar va det kändes men jag bet ihop fortsatte. Efter att vi kommit hem tog jag mig en titt på armen där jag har ca 17 röda brännmärken i olika storlekar och en fylld blåsa har skapats. Jag ringer då 1177 och rådfrågar hur jag ska bete mig för att undvika infektioner och så om det går hål på blåsan så nu sitter jag här omplåstrad med brännplåster från apoteket, men det blir nog att plåstra på ett till ställe då jag ser att det börjar skapas vätska även där. Borde jag ens fortsätta med min "kökstjänst"? ;D

Jag lyckades iallafall komma ihåg att jag skulle bjuda på lite lunchbilder.

   


Kvällens middag blev ett mindre bra val då jag först satt i telefonkö ca 35 minuter och sedan åkte jag till apoteket så famljen ville ha pizza och inte vänta på det jag tänkte laga. Skillanden denna gången var att jag klippte en bit och vägde pizzan så att jag sedan faktiskt kunde bokföra den och ändå hålla mig inom ramen om vad som är tillåtet kalorimässigt. Ni kanske undrar varför jag inte valde ett annat alternativ på pizzerian men vi beställde en familjepizza och då tyckte jag att det ändå var bättre att faktiskt väga biten och minska eller öka efter vad som var tillåtet. 


Det är just detta jag vill kunna göra, äta allt men i lagom mängd och jag tycker verkligen att jag är på god väg efter sättet jag hanterade pizzan idag. Jag tror att det blir mycket lättare att gå ner i vikt och känna att man lever samtidigt om man lär sig hantera dessa olika saker och idag är jag nöjd trots att det pizza till middag.

INGA FÖRBUD! =)


Nu ska jag njuta lite av kvällen som är kvar, trots lite svidande arm.

//Therese

Ovido - Quiz & Flashcards