Alla inlägg under juni 2013

Av T - 11 juni 2013 08:29

Nu var det tisdag och jag kan inte låta bli att ställa mig på vågen titt som tätt, vilket egentligen är ren idioti eftersom jag bara blir deppig när det inte hänt något. Lika besviken blir jag varje gång och jag tror att det har gått fler dagar på veckan än vad det egentligen har så jag måste försöka ta och sluta med det.


Igår gjorde jag något jag tänkt på i månaders tid, jag beställde mig ett promenadband. Varje gång dom har haft julkampanjer och liknade så har jag känt att ett sådant vill jag ha men jag har inte tagit mig i kragen tidigare och köpt ett men igår efter att jag sett näst sista avsnittet av Biggest Loser gjorde jag det. Jag beställde ett Attract promenadband. Extra bra var det för att dom firar 10 år och hade därför halvapriset på det vilket det gjorde det lättare att köpa eftersom dom faktiskt kostar en del. Jag har ju tidigare funderat på en motionscykel men insett att jag inte kommer att ha plats för en sådan men detta bandet kan man fälla ihop när man använt det så att det inte tar så mycket plats. Nu kommer jag att kunna promenera varje dag oavsett väder men även om jag är ensam hemma med barnen när dom lagt sig så har jag möjlighet att motionera. 


Jag ska fixa detta!


//Therese

Av T - 10 juni 2013 09:38

Jag blir så fruktansvärt arg på mig själv när jag tappar kontrollen. Nu är det måndag, ny vecka och nya tag, jag ska ge mig fan på att klara det. Tyvärr är jag ju sån att jag kommer att älta detta för mig själv för att jag blir så grymt arg och besviken på mig själv. Jag som verkligen vill klara av detta! Jag tror nog att det är bäst för mig själv att inte ha en tillåtande dag. Visst kan jag ha en tillåtande dag när det gäller kanske en glass eller en bulle men jag ska inte köpa hem något till mig som heter chips, godis, läsk under en tid nu. Jag ska inte förbjuda mig det för resten av livet men jag behöver en tid nu när jag hoppar över det. 


Det positiva i detta är att jag faktiskt denna gång arbetar detta i huvudet och hoppar på banan igen på en gång, hade det varit förr så hade jag gett upp nu. "Jag har ju redan börjat äta dåligt igen så jag kan lika gärna fortsätta"  hade varit en normal tanke för mig förut men nu går tankarna "Okej jag tappade fokus men nu börjar jag om och försöker hitta tillbaka till den fokusen och motivationen jag hade när jag startade, för jag ska klara det" 

Ett steg påväg.


Dagens matintag kommer se ut såhär (frukost redan intagen)

Frukost: 1,5 dl mellanfil, några bitar vattenmelon, 1 dl cornflakes, 1 skiva wasa fullkorns bröd med en skiva 26% ost och kaffe.

Lunch: Kålpudding med potatis, lingonsylt, broccoli och en klick lättcremefraiche.

Middag: Makaronipudding med skinka, fetaost och grönsaker.


Totalt ca 1350 kcal, kan hända att jag intar lite kaffe och en frukt kanske. Beror lite på hur jag känner mig då jag brukar känna mig mätt över hela dagen när jag äter regelbunden mat.


Nu är det snart dags att klä på mig lite så vi hörs senare! Ha en bra dag alla därute.

//Therese

Av T - 10 juni 2013 07:35

Siffrorna ser hemska ut denna vecka, alltså ett stort plus på vågen. Nu är det dags att ta nya tag och verkligen hitta tillbaka där jag var när ja startade detta . Jag hoppas verkligen att det kommer att fungera. Jag ska försöka tro på mig själv. 

Just nu känner jag att jag inte har så mycket att dela så jag återkommer.


//Therese

Av T - 9 juni 2013 11:07

Nu har jag igen tappat fokus på det jag faktiskt gör, vilket betyder att denna helgen har spårat ur och jag har fallit in i gamla vanor. Idag är det söndag, jag sitter och letar på internet efter saker som ska ge mig lite insperation för att komma rätt på banan igen. Jag vet att detta är långsiktigt och jag ska fan inte ge upp här som jag gjort alla andra gånger utan jag ska verkligen klara av det. Imorgon är det dags att ställa sig på vågen igen vilket jag kommer att hoppa över imorgon. Just för att jag inte levt som jag borde denna helg och är det siffror jag inte vill att det ska vara så kommer jag nog att få det otroligt svårt att komma upp på banan igen. Ni kommer därför inte få någon viktuppdatering imorgon.

Denna dagen ska jag koncentrera mig på att försöka hitta tillbaka till den starka viljan jag hade när jag började för den viljan har faktiskt gjort mig 6 kg lättare. Innan jag fortsätter att hitta styrka så är det dags att ta tag i lite städning här hemma. 


//Therese

Av T - 8 juni 2013 09:25

Nu har jag köpt mig ett par ordentliga skor (får jag hoppas) Jag har nog aldrig köpt så dyra skor någon gång men det kan vara värt det om jag kan börja gå promenader igen, för nu känner jag att jag har blivit stillasittandes en längre tid. Jag känner också att jag inte rört mig som jag borde så nu måste jag verkligen ta tag i det igen om jag ska komma någonstans i min viktminskning. 


Annars idag är det dags att planera veckomatlista för att handla då det börjar bli ganska tomt här hemma igen. Det kan vara ganska drygt att pyssla med det men det är nödvändigt för min del så att jag får i mig rätt mat.


Annars vet jag inte riktigt vad dagen har att erbjuda, vi tar dagen som den kommer.


//Therese

Av T - 7 juni 2013 10:15

På något konstigt sätt så känns det som att jag har tappat kontrollen över allt kring maten. Innerst inne om jag verkligen tänker efter så vet jag ju att det inte är så men bara överlag så känns det som det.

Jag skötte maten och frukosten innan studentfesten och jag tyckte att jag skötte mig även under själva festen(förutom tårtan). Även frukosten skötte jag igår, värre blev det med maten då det blir lite annorlunda när man inte är hemma. Vi köpte mat igår och jag valde då en kycklingrulle som jag valde att dela i två så jag åt en del till lunch och den andra delen till middag, egentligen är inte det hela världen men det känns som att jag inte har den kontrollen jag tycker att jag borde ha.


Idag har jag intagit frukost som vanligt, 1½ lingongrova med skinka, 2 dl mellanfil, 1 dl cornflakes och kaffe, så jag har ju återgått till det "normala" även om jag inte svävat iväg allt för mycket. Jag tror att det grundar sig i att jag egentligen kanske inte tror på mig själv (i perioder). Jag har alltid misslyckats efter en sådan här tillställning eller vad man ska säga. Jag har alla andra gånger bestämt mig för att ta tag i vikten och sen har jag haft en avvikar dag, som t ex en fest, och efter det har jag alltid tappat kontrollen och ramlat av banan. Detta vill jag verkligen inte göra denna gången. Jag vill klara detta och fortsätta gå ner i vikt. Jag kan ju inte låsa in mig och sluta leva, jag kan inte heller alltid ha en egen kylväska med mat med mig på fester.


Lite tankar som tynger mig såhär på fredagsförmiddagen, nu är det dags att ta tag i dagen för idag är det dags att åka ut på skojakt :)


//Therese

Av T - 6 juni 2013 22:10

Ja då har jag varit på den studentfest jag talade om i tidigare inlägg. Jag tyckte nog att jag skötte mig bra och åt mycket grönsaker, däremot hade jag svårt att låta bli studenttårtan, men jag avstod från alkoholen.

Samtidigt så känner jag att det var en studentfest som man inte går på varje dag och jag äter inte heller tårta varje dag och det var en dag av resterande dagar detta året.


Jag känner nu att det är dags att köpa sig ett par ordentliga promenadskor så att man faktiskt kan börja gå ordentligt igen. Jag kanske kommer att känna av dessa hälsporre symtom ändå men med ordentliga skor underlättar det säkert.


Vad kommande helg har att erbjuda återstår att se men jag kommer att hålla er uppdaterad. Just nu har jag egentligen inte så mycket att skriva men jag ville bara lämna ett litet avtryck och visa att jag fortafarande är aktiv.


//Therese

Av T - 4 juni 2013 21:31

Nu är det så att jag börjar närma mig min första utmaning eller vad man ska kalla det. Jag är nämligen bjuden på studentfest. Jag vill inte vara den som står och ifrågasätter minsta lilla innehåll i det som bjuds och jag vill heller inte lägga ett salladsblad på tallriken och sen säga att det är bra. Jag har nu försökt ställa in mig på att tänka tallriksmodellen och inte för mycket sås (om det nu bjuds på det). Jag har också bestämt mig för att jag ska dricka vatten till maten och inte alkohol. Jag hoppas att mitt förberedande tänk kommer att hålla, skulle det inte fungera kalorimässigt, alltså om jag skulle få i mig mer än vad jag kanske tror medtanke på att jag inte har koll på alla ingredienser så tar jag det. Jag vet ju också att efter denna studentfest kommer jag att återgå till att sköta mina vanor som vanligt, men jag ska göra mitt bästa för att ha tänket med mig. Det är sådana saker man kommer att stöta på i livet och då måste man kunna hantera det och lära sig äta med måtta.


Just nu sitter jag framför tvn och kollar på Biggest Loser, det är inte alls mång avsnitt kvar så jag kommer att sakna det lite på måndagar och tisdagar, men det kanske börjar något annat man kan bänka sig framför :)

Det som är så kul i detta program är att man verkligen ser förändringen dom har gjort och det peppar en annan lite att själv faktiskt klara av det. Nu går ju dom ner otroligt mycket på kort tid just för att dom har fått den möjligheten via programmet, men man blir ändå lite sporrad av att det faktiskt går att förändra sig.


Nu är snart reklamen slut så dags att rikta uppmärksamheten mot tvn. 


//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards