Alla inlägg under juni 2013

Av T - 16 juni 2013 20:37

Denna helgen har bara rusat förbi i en väldig fart. Hela dagen igår tillbringade jag på jobbet så då gick ju den dagen. 

Idag har största grabben varit på kalas hos en kompis, sedan var vi ute en stund på eftermiddagen och plötsligt var det dags att gå in och fixa middagen.


Nu när helgen går mot sitt slut innebär det att det är måndag imorgon och dags för vägning. Jag har ju somsagt vägt mig extremt mycket denna vecka just för att se om det händer något medtanke på mitt snedsteg förra helgen så jag hoppas verkligen att det är samma siffror som häromdagen om inte till och med lite bättre siffror.

Jag kommer att acceptera om det inte är jätte höga minus siffror eftersom denna vecka har kroppen fått jobba på att ta bort förra veckans plus kg vilket gjort att det kanske inte är starka siffror men något hg är alltid bra. Alla minus är bra minus ;)


Idag har jag även motionerat på mitt nya promenadband, 30 minuters promenad i en hastighet på 4,3 km/h. Dock är jag fortfarande otroligt besviken på kaloriräknaren på den displayen, för på den tiden ska jag bara förbränt 40 kalorier. Att gå på promenadbandet i 30 minuter gör mig betydligt svettigare än på en promenad ute, jag blir också tröttare i benen av att gå på bandet än ute i naturen så därför tycker jag inte att det stämmer riktigt. Någon annan som har koll på hur man förbränner på ett promenadband eller har liknande erfarenheter? 

Detta är lite av ett problem för mig då det känns som att jag hakar upp mig på siffrorna å displayen men jag måste försöka släppa det och inse att det faktiskt ger något eftersom jag känner det i kroppen och jag blir svettig.


Lite längre fram är det meningen att jag ska utöka tiden, kanske köra lite intervall program men jag börjar såhär för att inte tröttna och inte få för ont i hälen för då blir det bara att jag lägger av helt.


Tänkte också dela med mig av dagens maträtter:

Frukost: Två kokta ägg, 2st lingongrova skivor (utan smör) samt en kopp kaffe.

Lunch: Chili con carne med ris, gurka och några majschips

Mellis: En kopp kaffe

Middag: Tonfiskpasta med broccoli.

Totalt ca 1350 kalorier.


Hoppas att ni haft en bra helg och nu har en härlig vecka framför er.

//Therese

Av T - 15 juni 2013 09:08

Efter de 23 minuter jag gjorde igår på bandet i mina nya "bra" skor så kunde jag knappt gå inatt när jag var upp på toaletten. Varför kunde jag inte det då? Jo för det smärtar nå så fruktansvärt i hälen trots att jag strechade igår. Jag känner även av det idag och det är ju passande när jag ska gå och jobba nästan ett dygn.

Om det ska kännas såhär efter bara 23 minuter kommer det någonsin då att fungera att jag går på detta band? Det tar lite emot att då veta att man får ont efteråt när man gör något. Det är ju inte heller träningsvärk för det kan man leva med men denna värk i hälen gör så fruktansvärt ont ibland, men men det är väl bara att bita ihop och försöka.


Eftersom jag kommer att jobba idag hela dagen så kommer det inte att bli något uppdaterat från mig, men jag återkommer imorgon.


//Therese

Av T - 14 juni 2013 23:49

Då har jag tagit mig en 23 minuters promenad på bandet. Det kändes lite obehagligt men det är väl en vanesak. Lite besviken blev jag på kalorimätaren, jag undrar om den stämmer egentligen. Det som också blev en besvikelse var att den ser mycket smidigare ut att förvara än vad den egentligen är, men nu har jag den hemma och motioneras ska det göras.
Dags att göra kväller då jobb väntar imorgon.
God natt!
//Therese

Av T - 14 juni 2013 18:45

Frukosten har jag redan delat med er i föregående inlägg men jag tänkte även dela med er vad jag har ätit under resten av dagen.


Mellis: En kopp kaffe

Lunch: 5 tunna skivor kassler med en sallad gjord på tomat, gurka och röd paprika.

Mellanmål: en banan

Middag: Fisk i dillsås med potatis och broccoli.

Oftast så dricker jag vatten till maten men det kan ibland hända att jag blir sugen på något annat och då brukar jag dricka bubbelvatten med smak. Det finns så många olika varianter men någon av en favorit har nog blivit Loka mango eller Ramlösa ananas.


Snart är kvällen här och minstingen ska snart lägga sig och då är det dags för mig att skruva ihop mitt efterlängtade promenadband. Lättare att hålla på med sådant när han lagt sig, sen är det bara att köra igång och ta sig en provpromenad ikväll =) Ska bli spännande och se om jag lyckas hålla mig kvar på bandet eller om jag åker av, men då är det iallafall inte så många som ser mig. Hahaha. Tur att det finns säkerhetsanorning. ;)


Ha en underbar fredagskväll alla!

//Therese

Av T - 14 juni 2013 09:18

Idag är det som sagt fredag men jag börjar känna mig en aning dagvild då jag bara jobbar varannan helg och är föräldraledig resterande tid så jag var tvungen att dubbelkolla att det faktiskt var fredag idag.


För en liten stund sedan intog jag dagens frukost som bestod av:

1,5 dl mellanfil, 100g nätmelon, 0.5 dl cornflakes, 2 st wasa frukost med en skiva ost på varje samt skivad gurka (inget smör) och en kopp kaffe. Denna frukost innehåller 321 kalorier.

Efter denna frukost och diverse morgonbestyr tog jag mig nu tid att sätta mig ner med datorn.


Vädret är inte så himla givande idag så det blir väl att sitta inne och vänta på att posten ska komma med mitt efterlängtade paket. Jag hoppas att dom kommer någon gång nu på förmiddagen för vi har saker som måste göras idag, bla handla lite mat. På det viset blir man ju låst när man får en tid mellan 8-16, men det är väl bara att vänta.

Jag skulle ju kunna ta tag i damsugaren medans jag väntar men det får bli när minstingen sovit sin förmiddagslur färdigt.


Nu ska jag passa på att ta lite mer kaffe när jag har den tiden att jag kan sitta ner och mysa med en kopp i handen.

Ha en bra fredag!

//Therese

Av T - 13 juni 2013 13:34

Eftersom jag är så fruktansvärt sugen på mitt promenadband så skickade jag iväg ett mejl och frågade hur lång leveranstiden var och fick då ett kollinummer så jag kunde kolla upp vart paketet var. Det visar sig då att paketet ligger i grannkomunen för att det inte följer leveransvillkoren. Kontaktar då posten när jag känner mig skapligt upprörd eftersom jag har ju faktiskt betalat frakt för hemleverans så nu hoppas jag verkligen att dom levererar det imorgon någongång mellan 8-16, för det är ju inte så att jag kan ta ett paket på 31 kg 1,4 meter långt och 0,7 meter brett i min bil med två barn (4 år & 1år).

Jag hoppas verkligen att detta löser sig nu då jag en gång beställde en matta vilket inte heller levde upp till villkoren tydligen (inget någon av internetsidorna nämnt) och då lovade dom att fixa så att den kom hem men senare på eftermiddagen ringde posten upp och talade om att jag skulle få betala 200 kr till om jag ville ha hem den. Den gången slutade det med att jag åkte och hämtade den själv eftersom man kunde ju ta ur mattan och vika den så att den gick in i bilen, men denna gången blir det svårt att hämta den pga storleken på paketet.


Just nu känner jag mig lite upprörd då jag kunde haft mitt paket redan igår kväll!! 


//Therese

Av T - 13 juni 2013 09:37

Igår hade vi en underbar dag då vi var hos min farmor på hennes sommarställe. Solen sken hela dagen och barnen badade och plaskade i en plastpool och bara hade sådär underbart kul som barn tycker det är med vatten,

Jag var helt trött och slut när jag kom hem efter att ha tillbringat hela dagen utomhus och då menar jag verkligen hela dagen från ca kvart över nio på morgonen till halv sju på kvällen, lunch och middag åt vi också utomhus.


Idag är det tyvärr sämre väder så jag vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda idag. 

Jag har heller inte kunnat låta bli att väga mig varje dag vilket jag egentligen inte borde som jag sagt tidigare. Snart är jag nere på förra veckans vikt och jag hoppas verkligen att jag kommer att vara där på måndag och gärna något minus så kan man radera denna veckans resultat i minnet och fortsätta blicka framåt.


Jag väntar också på mitt promenadband, jag känner ett sådant otroligt sug efter det just nu och när man verkligen vill ha något så är det väl då det tar tid att få det.


Ha en bra dag ni som läser!

//Therese

Av T - 11 juni 2013 19:40

Solen har lyst och gett mig otroligt bra med extra energi nästan hela dagen. Tack vare detta underbara väder så har vi tillbringat den största delen utomhus och det har varit helt underbart.


Jag har insett att jag inte delat med mig av dagens matintag så nu tycker jag att det är dags för det:

Frukost: 1,5 dl mellanfil, 1 dl cornflakes, en bit melon, 2 st Wasa frukost med leverpastej, 1 skiva ost samt smörgåsgurka och kaffe.

Lunch: Mangokassler med ris och grönsaker.

Eftermiddagsmellis: Kaffe

Middag: Fläskfilégryta med klyftpotatis och grönsaker.

En dag med ca 1500 kcal.


Just nu blir det inte så mycket motion men hade tänkt att jag skulle ta mig en cykeltur till affären ikväll sen när man är ute med småbarn så är man inte alltid helt stillasittande.


Imorgon är det onsdag och jag hoppas på underbart väder så att vi kan tillbringa mycket tid utomhus. Efter cykelturen ikväll blir det att bänka mig framför finalen av Biggest loser för att se människor som verkligen inspirerar  mig!


Kram på er där ute.

//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards