Direktlänk till inlägg 14 april 2015

Vem gör mig mindre värd? Är det bara jag själv?

Av T - 14 april 2015 11:06

Jag börjar på något vis känna mig udda, visserligen har jag väl alltid gjort det i viss mån men det tror jag alla kan göra ibland, men nu börjar det bli extremt. Jag bor i en ganska liten stad och går jag ut en dag så träffar eller ser jag alltid någon som har gjort en magsäcksoperation. I varje hörn av denna staden har folk genomgått en sådan. Är det likadant runtom i Sverige? Varför tar inte sjukvården tag i det på annat sätt eller är operation den enda utvägen? 

Frågan har några gånger kommit till mig men jag vill verkligen inte göra det! Är det så jävla hemskt att vara fet?

Ja självklart är det det för alla sjukdomsrisker men det har mer övergått till hur man ser ut än vad det finns för risker med det. Jag tror inte att det är många i första hand som opererar sig pga sjukdomsrisken utan det är just pga att dom inte vill se ut som dom gör, se på mig själv jag vill inte heller vara tjock men det är inte för risken av diabetes jag vill bli smal för den tanken är så svårt att greppa sålänge man inte fått sjukdomen, som en rökare röker fast det finns risk för KOL, cancer  osv.


Varför vill jag bli smal då? Jo för att jag vill inte vara den som alla tittar på eftersom det är oacceptabelt att se ut såhär i mångas ögon (uppenbarligen så stämmer det eftersom operationer görs till höger och vänster)

Men vem är det då som får mig att känna såhär? Är det bara jag själv som trycker ner mig eller spelar samhället in med alla reklam grejer om diverse dieter, löpsedlar där man kommit på den bästa dieten osv osv.

Självklart är jag en del av nedtryckandet av mig själv men varför gör jag det? Hur lär vi våra barn att se på andra människor? Där har jag också varit med om att barn skrikit efter mig att DU ÄR TJOCK!. Visst barn säger sanningen men där har dom ju lärt sig att se att någon är tjock istället för att se att du är en människa lika mycket. 


Kommer staden jag lever i fortsätta att opereras så är jag nog den enda kvar snart som är tjock men jag försöker leva ett aktivt liv genom träning och jag försöker vara engagerad i mitt intag och jag försöker göra aktiva val men det är förbannat jobbigt på vägen när man hela tiden känner sig som den där udda tjockisen...


Jag skulle nog kunna älta detta om och om igen i olika förklaringar men om det är någon som inte riktigt förstår vad jag menar eller har funderingar, fråga gärna eftersom jag nu inte har tid att fortsätta då jobbet snart väntar.


//Therese

 
 
Madde

Madde

15 april 2015 10:17

Märker här också att det är många som gör operationen. Frågan är om det ens har prövat att träna och så?! Får känslan av att det gör operationen för att det vill se ett snabbt resultat... Har även sett de människor som gjort operationen men äter precis som dom gjorde innan, alltså helt onödigt med en operation om man inte är villig att ändra på sitt beteende.
Jag tycker helt enkelt att man ska träna och äta sunt, även om det tar ett tag så ställer kroppen om sig sakta men säkert :-)

http://Madderavald.bloggplatsen.se

T

16 april 2015 09:22

Ja och det är precis det jag säger när det gäller mig själv att jag skulle nog mer behöva en operation i hjärnan för att ändra mitt sätt att tänka och hantera mat inte i magen för det är inte där mitt problem sitter, men jag kämpar på och jag hoppas att det kommer att ge rätt resultat. =)

 
Viktsextiosju

Viktsextiosju

15 april 2015 12:14

JAg tycker det är bra Therese att du inte väljer att operera dig. Jag anser att OP är till för de som på något fysisk sätt inte kan vara aktiv i den mån man behöver för att få en viktnedgång. Jag tycker det är alldeles för mycket quickfix runt om i världen. Eller ja rättare sagt runt mig med. Har 2 olika väninnor som tex opererats: den ena har lagt sin energi på att bli fit, silikon och läppar... såg jättebra ut som vältränad med nya bröst men det har gått för långt. Hon har skapa ortorexi och har helt enkelt "bytat" identitet totalt- dock ej till det positiva. Ja hon förtjänade sin oOP i början sen funderade jag vad egentligen problemet var till hennes ätande och viktuppgång och jag tror inte det är borta eftersom substitut som ex träning osv. Den andra tjejen som opererat sig har inte lyft ett finger som träning eller nåt varken innan eller efter OPn och tycker verkligen inte hon förtjänar mina skattepengar. så nä jag tycker det ska ligga medicinska orsaker till att operation ska ske och inte nåt för "feta latmaskar" Du kommer hitta din väg till ett sundare liv och det innebär inte att bara vara smal för att vara sund. Inte sant? kram på dig!!! (psst flytta från hålan och ge dig ut på äventyr som berikar livet ;) haha)

http://viktsextiosju.webblogg.se

T

16 april 2015 09:20

Ja visst är det mycket quickfix! Vart tog t ex dom naturliga brösten vägen?
Sen när det gäller hålan så har jag bara bott här i 10 år och den större staden nere i söder som jag lämnade tycker jag är på tok för ytlig och det var så skönt när jag kom till denna håla för den var inte så ytlig och folk var med öppna, men tider förändras, kanske dags att ge sig ut på nytt äventyr...=)
Kram på dig med och tack för din kommentar det värmer!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av T - 26 april 2016 20:39

Just idag är jag otroligt trött och därför blir det inte något längre inlägg utan jag vill bara ta det lugnt och invänta dagens avsnitt av Biggest loser och sedan blir det sängen för mig.  Nu är det tisdag och jag ska redovisa siffror som jag inte ...

Av T - 25 april 2016 09:16


Visst låter jag positiv i min rubrik? Jag känner mig inte direkt så positiv då jag jobbat hela helgen och skall nu jobba tre dagar till på rad varav en journatt. Det låter inte så mycket men när man jobbat fredag och sedan lördag dygn så känns det so...

Av T - 22 april 2016 21:42


Då var det fredag och jobbhelg för mig. Jag har känt mig ganska trött och seg idag men det har ändå gott bra. Shake till frukost, mellis och lunch och till middag åt jag 100 gram kycklingbacon, 1 dl keso mini och grönsaker. Har ni testat kyckling...

Av T - 21 april 2016 21:57

Då var jag inne på dag fjorton med rena kur samtidigt som det är min födelsedag och jag har mått ganska dåligt dom senaste dagarna och jag har haft så svårt att veta hur jag ska gå över från den rena kuren men jag bestämde att avsluta min födelsedag ...

Av T - 19 april 2016 22:31

Idag har jag också känt mig ganska låg men jag har haft fasaden uppe pga utbildning och möten. Dock var det en bekant på samma möte som tyckte att jag såg en aning blek ut och det fick mig att fundera mycket under eftermiddagen men jag kommer hela ti...

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards