Alla inlägg under januari 2016

Av T - 7 januari 2016 21:53

Nu är denna torsdags kväll här och jag ska summera hur dagen gått kring min målsättning. Jag är ännu inte i mål för den målsättning jag satte upp igår eftersom att jag slog till med att klara två dagar i rad men jag kan stolt säga att halva vägen är nådd. Som jag visade i tidigare inlägg så dukade jag fram fika till familjen men avstod själv sen gjorde jag ett aktivt val på mitt jobb idag:

Vi har en låda med skumtomtar som just idag frestade extra mycket (som ni tidigare läst har jag ett otroligt ha begär eller vad man ska kalla det just nu) Jag vet att 3 skumtomtar innehåller 1 SP (smartpoints som dom nu heter) och det ryms i min budget för dagen så jag öppnade locket men halvägs ner med handen sa jag högt för mig själv (ja jag var ensam) "jag ska inte ha nån jävla tomte" sedan la jag på locket igen och tog ingen tomte. Aktivt kämpande mot mitt sug skulle jag kalla det och det gjorde mig stolt!


När det kommer till kosten idag har den sett ut såhär:

Frukost: 2 dl lättfil, ½ dl musli och en kopp kaffe.

Lunch: Thailändsk kyckling

Mellis: Ett äpple och en kopp kaffe

Middag: Stekt morot och palsternacka med stekt lax och 1 dl keso 1,5%

Kvällis: En apelsin

Totalt 28 SP av 34 tillåtna


Imorgon är det fredag och det är dags för helg och jag har fått en önskning här hemma om att dom gärna vill äta tacos imorgon kväll och om jag känner mig själv rätt så vet jag att jag överäter ALLTID tacos för det är så otroligt gott så idag har jag faktiskt gjort upp en plan för hur jag ska göra imorgon. Dels har jag bestämt mig för att göra egen tacokrydda då den innehåller 0 SP medans en färdig påse innehåller 5 SP så där spar jag genom att göra egen. Sen har jag också bestämt mig för att jag ska göra kyckling tacos till mig själv och vanlig nötfärstacos till resten av familjen. Anledningen till detta är för att det är ett smartare val för mig att välja kyckling då 100 g innehåller 1 SP medans 100g nötfärs 10% innehåller 5 SP. Jag kan alltså äta en större portion kyckling till samma SP som 100 g nötfärs. Kanske mina förklaringar blir röriga för er läsare men kyckling tacos är ett  bättre val för mig samt ska jag begränsa mig till ett tortillabröd samt ett tacoskal för att sedan äta grönsaker med kyckling, tacosalsa (innehåller inte så mycket), guacomole (innehåller inte heller jättemycket). Jag har redan idag bokfört i vilken mängd jag får äta diverse saker på tacomiddagen imorgon så då har jag precis koll på hur mycket jag stoppar i mig.


Sen kommer det till helgens mysigheter, chips, godis, choklad osv osv. Jag har redan inför helgen satt upp nästa mål och det innebär inget sådant denna helgen och jag har också en plan kring detta. Jag ska prova att göra rotfruktschips i ugnen. Jag tänker då hålla mig till morötter, palsternacka och rödbetor då alla dessa går under 0 SP det som kommer att kosta lite points är oljan som 1 msk ger 4 SP men håller jag mig inom min budget så tycker jag att dom 4 är okej på en helg. Jag återkommer kring hur det blev. 


Det känns som att jag har en helt okej plan för helgen och nu tar vi morgondagen med lika starka nya tag!

God natt!

//T

Av T - 7 januari 2016 14:01

Jag kämpar för att uppnå mina mål och det är inte riktigt lätt. Jag jobbar med att lära mig tacka nej/avstå fika även om min omgivning fikar. Jag ska kunna ta fram bullar jag gjort för att bjuda besökare på men själv avstå.

Visst ser det gott ut??
Vi fick besök på förmiddagen men jag hade den karaktären att avstå fast jag lovar att begäret av att ta en bulle var stort! Riktigt stort! Jag dukade fram fikat, tog inte en smula utan begav mig av till jobbet!
En stor klapp på axeln för mig själv idag!
//T

Av T - 6 januari 2016 21:32

Nu är klockan kring 21.30 denna onsdags kväll och hela dagen har snart gått. Denna dagen har varit väldigt lugn och seg dels för att jag har jobbat natt och varit jättetrött idag men också för att vi tagit det lite lugnt eftersom vår äldsta var sjuk igår. När dagen varit såhär seg så har det också varit ett större sug hos mig men jag har uppnått dagens mål och stått emot alla sug och frestelser samt hållt mig inom min budget. Det känns faktiskt toppen att uppnått det mål jag satte upp för dagen.


Dagens intag ser ut som på bilden nedan, men jag har inte skrivit in kaffe(svart) och frukten jag ätit (ett äpple och en apelsin) för det räknas ändå som 0 points. Jag har tillochmed 7 points kvar som jag inte behöver äta men som jag får äta om jag vill men jag känner mig nöjd och belåten efter mina 26 intagna (26 är det man måste äta för att inte understiga energibehovet) När det kommer till aktivitet finns inget registrerat eftersom jag brukar synka med mitt fitbit armband men det har legat på laddnning och jag har därför inte använt det idag.

 


Jag har även idag varit flitig och tagit lite foton under middagsmatlagningen idag som jag gärna dela med mig av. Salladen är gjord på sallad, gurka och lite gräslök jag hade kvar och det blev en otroligt god kombo till kasslergrytan.

     


Så nu är det väl dags att sätta upp ett mål inför morgondagen, men jag vet inte riktigt vad som är rimligt att sätta upp som dags mål, blir det enformigt om man kör samma mål som idag? Ska jag ta samma mål som idag men också lägga till en ny målsättning? Det måste ju bli en kick när jag klarar det... 

Jag bestämmer nu att utöka och ta samma målsättning som jag haft idag men ökar nu på det och säger att jag ska klara samma sak både torsdag och fredag. Alltså hålla mig inom budget och stå emot "ha" begäret två dagar istället för en.  Dessutom står det jobb på schemat imorgon så då borde det inte bli lika kämpigt som det faktiskt har varit idag.


Nu ska jag faktiskt börja göra mig klar för kvällen eftersom jag är så otroligt trött.

Sov gott på er så kämpar jag, kanske även ni, ytterligare en dag imorgon.

Kram//T

Av T - 6 januari 2016 15:26

Suget och behovet av något gott är extremt stort just nu! Kan det bero på att jag är trött och uttråkad som gör att jag vill äta något, fika - hela frysen är full av bullar och glass, Gud va gott det finns ju glass.. Så snurrar det i huvudet just nu men klockan är 15.23 och jag har hittills lyckats på vägen mot mitt dagsmål, alltså stå emot och kämpa för att hålla mig inom min pointsbudget.

Nu går jag och tar mig ett äpple istället!
//T

Av T - 5 januari 2016 23:37

Nu har jag lagt mig tillrätta i sängen på jobbet och jag hoppas att det inte ska bli allt för svårt att få några timmars sömn..

Som jag tidigare nämnt så jobbar jag ju hel dygn idag och det har därför inte blivit någon vägning dock vägde jag mig lite snabbt hemma och efter allt jul och nyårsätande så ser det ut som att jag gått upp 0,5 kg (om det inte beror på röd vecka vilket det också kan göra då jag är extra svullen idag) Jag hakar inte upp mig på 0,5 plus då det faktiskt varit jul.

Idag har jag haft ett otroligt sug begär efter allt (vilket jag brukar ha de första dagarna under röd vecka) och tankarna har snurrat eftersom jag hela tiden tittar för långt fram kring mina mål och känner mig då misslyckad om jag äter en macka för mycket. Pga detta snurr idag har jag nu kommit fram till en strategi jag ska följa. Min strategi är att hacka sönder mina större mål/delmål till väldigt små hackade mål.
Ett exempel så har jag ett del mål att lyckas gå ner 0,5 kg till tisdag men i dagsläget är det för långt fram för att greppa (jag vet bara en vecka men jag behöver hacka nu för att klara av vissa bitar) Jag behåller det delmålet men jag fokuserar på morgondagen(eftersom denna dag nu är slut) Målet för imorgon är att stå emot mitt ha begär och hålla mig inom dagsbudget för smartpoints(som de nu heter) så utvärderar jag i ett blogginlägg imorgon samt sätter upp ett nytt mål för torsdagen.

Träningen har det heller inte gått så bra med den senaste veckan men det beror dels på att jag har barn som inte varit riktigt på topp och jag har faktiskt också haft en dipp i helgen som var men jag kommer absolut att återgå till träning två ggr i veckan med start nästa vecka (då vi även imorse fick ett återbesök av febern hemma) Nästa vecka börjar också skolan igen och om vi får vara friska så återgår jag även till promenaderna vid lämning/hämtning mån-fre.

Innan jag avslutar detta inlägg så skulle jag vilja rekommendera en sak på instagram. Jag använder själv inte instagram för bilder och sådant men jag har ett konto för att hitta lite olika inspirationer för b la min viktresa.
Har ni instagram tycker jag absolut att ni ska gå in och söka på IGFITINSPIRATIONS för där delar människor med sig av sina fantastiska resultat. Kanske det peppar just dig? Det kan gå och det är inte hopplöst.... Eller?

//T

Av T - 3 januari 2016 14:33

Just nu känner jag att varken kroppen eller psyket riktigt är på min sida. Jag tycker absolut att min medicin överlag har fungerat denna vecka men igår vart det något som inte riktigt var som det borde vara. Jag hade ont i halsen, kände mig alldeles skakig, fruktansvärt arg och deprimerad. Det var så fruktansvärt illa att jag var tvungen att sjukanmäla mig, jag klarade inte av att gå till jobbet. Jag åt inte på hela dagen och var sängliggandes absolut hela dagen med undantag två gånger då jag gick på toaletten och drack lite vatten. Sen om det beror på pmds, medicineringen eller faktiskt ett virus (då den äldsta nyss varit sjuk i feber och halsont) det kan jag inte svara på. Idag känns det liiite bättre, jag är uppe iallafall och jag har fått i mig en smörgås och lite kaffe så jag hoppas verkligen att jag fixar att ta mig till jobbet på tisdag då det påverkar ekonomin så fruktansvärt att vara sjuk. 


Tanken har varit att jag skulle ha bloggat ett inlägg tidigare eftersom jag tillochmed fotade förrätten vi hade på nyår men det har inte riktigt funnits den orken därför kommer ett inlägg nu. På nyår tog vi det lugnt eftersom den äldsta var sjuk men det blev iallafall trerätters middag och fisksoppan jag gjorde till mig själv var så otroligt god att jag faktiskt tänkte göra den åt mig själv ikväll när familjen ska få korvstroganoff. Jag tänker dela med mig av recepet till er så rekomendrerar jag er verkligen att göra den om ni gillar fisk och räkor.


Fisksoppa med räkor

1 port

2½ dl fiskbuljong (tog en halv fiskbuljongtärning till 2½ vatten)

½ dl vitt vin (tog JP för det hade jag hemma, funkar nog med matvin också)

1 bit purjolök

½ morot

1/4 msk vetemjöl

1 msk matlagningsgrädde 7% (här tog jag matextra 4% och hoppade över mjölet)

150g torsk

1 dl skalade räkor

1 msk gräslök

 

Koka upp buljong och vin i en kastrull. Lägg i strimlad purjolök och morot(slantar), sjud tills de är mjuka. Rör ut mjöl med grädde och vispa ner i soppan (använder du matextra ha i direkt i soppan utan vetemjöl)

Koka upp och låt sjuda några minuter. Skär fisken i tärningar och lägg ner i soppan. Sjud ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt räkor och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök och servera.

Supergott!!

 


 

 

Hoppas att ni har haft bra helger och en bra start på detta året! Kram på er läsare där ute!

/T

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards