Alla inlägg den 3 januari 2016

Av T - 3 januari 2016 14:33

Just nu känner jag att varken kroppen eller psyket riktigt är på min sida. Jag tycker absolut att min medicin överlag har fungerat denna vecka men igår vart det något som inte riktigt var som det borde vara. Jag hade ont i halsen, kände mig alldeles skakig, fruktansvärt arg och deprimerad. Det var så fruktansvärt illa att jag var tvungen att sjukanmäla mig, jag klarade inte av att gå till jobbet. Jag åt inte på hela dagen och var sängliggandes absolut hela dagen med undantag två gånger då jag gick på toaletten och drack lite vatten. Sen om det beror på pmds, medicineringen eller faktiskt ett virus (då den äldsta nyss varit sjuk i feber och halsont) det kan jag inte svara på. Idag känns det liiite bättre, jag är uppe iallafall och jag har fått i mig en smörgås och lite kaffe så jag hoppas verkligen att jag fixar att ta mig till jobbet på tisdag då det påverkar ekonomin så fruktansvärt att vara sjuk. 


Tanken har varit att jag skulle ha bloggat ett inlägg tidigare eftersom jag tillochmed fotade förrätten vi hade på nyår men det har inte riktigt funnits den orken därför kommer ett inlägg nu. På nyår tog vi det lugnt eftersom den äldsta var sjuk men det blev iallafall trerätters middag och fisksoppan jag gjorde till mig själv var så otroligt god att jag faktiskt tänkte göra den åt mig själv ikväll när familjen ska få korvstroganoff. Jag tänker dela med mig av recepet till er så rekomendrerar jag er verkligen att göra den om ni gillar fisk och räkor.


Fisksoppa med räkor

1 port

2½ dl fiskbuljong (tog en halv fiskbuljongtärning till 2½ vatten)

½ dl vitt vin (tog JP för det hade jag hemma, funkar nog med matvin också)

1 bit purjolök

½ morot

1/4 msk vetemjöl

1 msk matlagningsgrädde 7% (här tog jag matextra 4% och hoppade över mjölet)

150g torsk

1 dl skalade räkor

1 msk gräslök

 

Koka upp buljong och vin i en kastrull. Lägg i strimlad purjolök och morot(slantar), sjud tills de är mjuka. Rör ut mjöl med grädde och vispa ner i soppan (använder du matextra ha i direkt i soppan utan vetemjöl)

Koka upp och låt sjuda några minuter. Skär fisken i tärningar och lägg ner i soppan. Sjud ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt räkor och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök och servera.

Supergott!!

 


 

 

Hoppas att ni har haft bra helger och en bra start på detta året! Kram på er läsare där ute!

/T

Ovido - Quiz & Flashcards