Alla inlägg den 7 januari 2016

Av T - 7 januari 2016 21:53

Nu är denna torsdags kväll här och jag ska summera hur dagen gått kring min målsättning. Jag är ännu inte i mål för den målsättning jag satte upp igår eftersom att jag slog till med att klara två dagar i rad men jag kan stolt säga att halva vägen är nådd. Som jag visade i tidigare inlägg så dukade jag fram fika till familjen men avstod själv sen gjorde jag ett aktivt val på mitt jobb idag:

Vi har en låda med skumtomtar som just idag frestade extra mycket (som ni tidigare läst har jag ett otroligt ha begär eller vad man ska kalla det just nu) Jag vet att 3 skumtomtar innehåller 1 SP (smartpoints som dom nu heter) och det ryms i min budget för dagen så jag öppnade locket men halvägs ner med handen sa jag högt för mig själv (ja jag var ensam) "jag ska inte ha nån jävla tomte" sedan la jag på locket igen och tog ingen tomte. Aktivt kämpande mot mitt sug skulle jag kalla det och det gjorde mig stolt!


När det kommer till kosten idag har den sett ut såhär:

Frukost: 2 dl lättfil, ½ dl musli och en kopp kaffe.

Lunch: Thailändsk kyckling

Mellis: Ett äpple och en kopp kaffe

Middag: Stekt morot och palsternacka med stekt lax och 1 dl keso 1,5%

Kvällis: En apelsin

Totalt 28 SP av 34 tillåtna


Imorgon är det fredag och det är dags för helg och jag har fått en önskning här hemma om att dom gärna vill äta tacos imorgon kväll och om jag känner mig själv rätt så vet jag att jag överäter ALLTID tacos för det är så otroligt gott så idag har jag faktiskt gjort upp en plan för hur jag ska göra imorgon. Dels har jag bestämt mig för att göra egen tacokrydda då den innehåller 0 SP medans en färdig påse innehåller 5 SP så där spar jag genom att göra egen. Sen har jag också bestämt mig för att jag ska göra kyckling tacos till mig själv och vanlig nötfärstacos till resten av familjen. Anledningen till detta är för att det är ett smartare val för mig att välja kyckling då 100 g innehåller 1 SP medans 100g nötfärs 10% innehåller 5 SP. Jag kan alltså äta en större portion kyckling till samma SP som 100 g nötfärs. Kanske mina förklaringar blir röriga för er läsare men kyckling tacos är ett  bättre val för mig samt ska jag begränsa mig till ett tortillabröd samt ett tacoskal för att sedan äta grönsaker med kyckling, tacosalsa (innehåller inte så mycket), guacomole (innehåller inte heller jättemycket). Jag har redan idag bokfört i vilken mängd jag får äta diverse saker på tacomiddagen imorgon så då har jag precis koll på hur mycket jag stoppar i mig.


Sen kommer det till helgens mysigheter, chips, godis, choklad osv osv. Jag har redan inför helgen satt upp nästa mål och det innebär inget sådant denna helgen och jag har också en plan kring detta. Jag ska prova att göra rotfruktschips i ugnen. Jag tänker då hålla mig till morötter, palsternacka och rödbetor då alla dessa går under 0 SP det som kommer att kosta lite points är oljan som 1 msk ger 4 SP men håller jag mig inom min budget så tycker jag att dom 4 är okej på en helg. Jag återkommer kring hur det blev. 


Det känns som att jag har en helt okej plan för helgen och nu tar vi morgondagen med lika starka nya tag!

God natt!

//T

Av T - 7 januari 2016 14:01

Jag kämpar för att uppnå mina mål och det är inte riktigt lätt. Jag jobbar med att lära mig tacka nej/avstå fika även om min omgivning fikar. Jag ska kunna ta fram bullar jag gjort för att bjuda besökare på men själv avstå.

Visst ser det gott ut??
Vi fick besök på förmiddagen men jag hade den karaktären att avstå fast jag lovar att begäret av att ta en bulle var stort! Riktigt stort! Jag dukade fram fikat, tog inte en smula utan begav mig av till jobbet!
En stor klapp på axeln för mig själv idag!
//T

Ovido - Quiz & Flashcards