Alla inlägg under februari 2014

Av T - 17 februari 2014 20:40

Just nu har jag en extrem jobbvecka så jag har inte haft tid och ork att sitta vid datorn men till helgen kommer det lugna ner sig igen.

Jag kämpar på med mina steg och de dagar jag inte uppnått 10 000 på kvällen har jag promenerat 30 minuter på bandet och någon gång har det tillochmed blivit en timme. Jag tycker det är posiivt att jag faktiskt går på bandet även om jag egentligen inte har lust, som i lördags tex då jag promenerade efter melodifestivalen. 

Jag har även då mycket att tack min kära syster för videosamtalet så att tiden gick fortare.

Nu tänker jag redovisa stegen sedan i torsdags då jag inte bloggat efter det:

Torsdag:12 715

Fredag: 10 621

Lördag: 11 035

Söndag: 12 780

Eftersom det fortfarande är timmar kvar på dagen så kan jag inte skriva in dagens steg men idag har jag gått en hel del även 20 min på bandet så hittills är jag uppe i 14 900 steg ca men så mycket mer blir det kanske inte för jag ska se en serie mellan 21-22 sedan är det sängen för mig.


Maten går okej men inte så som jag egentligen vill att det ska gå så jag måste verkligen försöka kämpa mig dit jag vill. Just nu känns det ganska rörigt i huvudet på mig pga trötthet så jag känner att jag måste sluta blogga nu så att det inte blir rörigare än vad det redan är att läsa.


//Therese

Av T - 13 februari 2014 22:30

Då var det dags att öppna sig igen och verkligen visa hur kasst det gått för mig den senaste tiden eller ja från sena hösten kanske man ska säga.


När jag började i april förra året låg min startvikt på 113kg.  Jag lyckades komma ner på 102 kg, alltså minus 11 kg men sen efter det hände något och det gick åt helt fel håll. Idag har jag ställt mig på vågen och bestämt mig för att jag kommer nu att varje torsdag redovisa min vikt här i bloggen. Jag ska kämpa och jag ska slita för jag vet att jag kan. Varför jag har valt just torsdagar vet jag inte utan det bara blev så när jag skrev häromdagen. Jag skrev även i senaste inlägget att jag skulle använda dagens siffror som startvikt men jag har ångrat mig jag vill ha min tidigare startvikt som grundstart vikt för att komma ihåg att jag aldrig vill dit igen. Så till dagen siffror.

Startvikt: 113 kg

Dagens vikt: 109,8 kg (alltså + 7.8 kg sedan det började gå utför)

Totalt minus: -3,2 kg...


Det känns hårt att faktiskt skriva ner det och se den bistra sanningen i siffror men nu ska det fan vända och jag måste kämpa!!


Nu till det positiva. Igår var jag på jobbärende i en annan lokal än vad jag brukar så då fick jag en liten extra promenad ute och tack vare den så hoppade jag över promenadbandet på kvällen. Mina totala steg igår blev 13 551 vilket jag är otroligt nöjd med. Något annat som jag också är otroligt nöjd med är att jag idag promenerat på bandet i en hel timme. Vi har idag varit hemma hos en kär vän och sedan tog vi det bara lungt på eftermiddagen då det var så tråkigt väder. Detta gjorde ju att jag faktiskt inte gått särskilt mycket idag så därför pressade jag mig själv en hel timme på bandet, men jag hade inte kunnat gjort det utan min älskade syster som höll mig sällskap via videosamtal! Jag har mycket att tacka henne för "sällskapet" under min svettiga promenad =)


Imorgon är det jobb som väntar igen på eftermiddagen så jag hoppas att vädret är okej på förmiddagen så att vi kan gå ut en sväng. 


Nä nu ska jag "surfa" runt lite innan jag kryper ner i sängen.

Hoppas att ni har haft en bra dag och jag hoppas att ni nu framöver kommer ihåg att kika in på bloggen, speciellt på torsdagar!

//Therese


Av T - 11 februari 2014 11:19

Jag vaknade idag med väldens huvudvärk i ena sidan av huvudet. Jag vet att jag brukar kunna vakna med huvudvärk om jag lagt mig med kraftig huvudvärk men detta var hemskt. Jag tog mig en tablett och vilade en stund till och jag hade sällskap av en trött liten man som tur var för då fick jag möjligheten att vila.

Huvudvärken sitter fortfarande kvar fast inte lika kraftig så då blir att ta med sig huvudvärkstabletter till jobbet idag.


Gårdagens steg blev iallafall 12 593 så det är jag otroligt nöjd med och jag är otroligt nöjd att jag faktiskt tog dom där 30 minuterna på bandet igår fast jag egentligen hade ont i huvudet men jag pressade mig lite då jag faktiskt inte vill ligga under 10 000 steg per dag.


Dagens frukost bestod av 2 st pågens surdegsbröd som jag rostat samt gurka, ost och smör, till det en kopp kaffe.

Lunchen blir någon fläskfilégryta jag hittade i frysen med lite grönsaker till och till kvällen blir det en kycklingfilé med keso samt lite zucchini (om det nu stavas så). Man får försöka pyssla ihop lite när man börjar jobba klockan 12 och det är inte alltid så lätt.


Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag beger mig till jobbet.

Ha en bra dag alla läsare! 

//Therese   

Av T - 10 februari 2014 22:06

Idag har det stått jobb på schemat hela dagen, från morgon till kväll. 

Snart är det dags att krypa ner i sängen då huvudet bankar och jag behöver sova.


Igår blev det ca 37 minuters promenad på bandet, dock blev stegen inte alls så många igår men jag höll dagsmålet iallafall och några steg till, 10 135 steg. Jag har även promenerat 30 minuter på bandet idag på kvällen efter jobbet så jag hoppas att det blir lite steg.


Jag har inte hört något från gymmet jag mejlat men jag hoppas att jag hör från dom i veckan. När det sedan kommer till intaget av kalorier så har dagen gått ok men tyvärr åt jag glass nu på kvällen. Jag kanske ska ta och börja väga mig ordentligt igen så att jag faktiskt ser vad som händer när jag missköter respektive sköter mig. Jag måste bara ta och bestämma dag och nu i skrivades stund så gör jag det: torsdagar!


Från och med nu kommer jag alltså att väga mig på torsdagar och jag kommer även då blogga om min vikt. Jag har ju tidigare talat om att jag nästan gått upp allt som jag gått ner så den vikt jag har på torsdag kommer denna gång att bli min startvikt.


Nä nu dunkar det alldeles för mycket i huvudet så jag måste göra mig klar och lägga mig.

Sov gott på er!

//Therese

Av T - 9 februari 2014 22:03

Det här med att blogga och svara på kommentarer med sin telefon är inte alltid det lättaste då jag tyvärr råkade radera din kommentar så därför svarar jag här.
Jag gissar att vi säkert kontaktat samma typ av gym eller är det så att du sökt dig utanför ditt område så att vi kontaktat på samma område?
Jag väntar på svar så får vi se vad som sägs. Har du fått tid?
Kram på dig!

Av T - 9 februari 2014 14:30

En typ av hawaiigryta med ris och broccoli.

Av T - 9 februari 2014 11:53

Nu är det sista dagen på min ledig helg och imorgon väntas det arbete hela dagen.

Igår blev det en liten utepromenad då det var ganska skönt väder men jag måste ha gått väldigt lite annars under dagen då mina steg "bara" blev 10 583 igår. Jag känner att jag går väldigt lite inne idag också då vi segat framför tvn och vädret är inte särskilt lockande för en promenad ute idag så ikväll blir det bandetpromenad istället.


Som jag sa igår så skulle jag kontakta ett gym vilket jag också gjorde,  så nu går jag och väntar på att dom ska höra av sig så att vi kan boka tid för ett samtal och se över vad det är jag behöver. Jag känner mig ganska taggad inför detta faktiskt så jag hoppas att det blir bra.


Frukosten imorse blev den samma med undantag att idag hade jag också gurka på mackan. När jag har hittat en frukost som fungerar så kör jag gärna på det och jag tycker att jag gjort det nu.

Till lunch tänkte jag göra en typ av hawaiigryta(kassler, paprika,lök, matgrädde, curry mm) och till middag blir det bakad potatis med räkröra. Så det känns som en helt okej matdag, det gäller att bara hålla sig till en portion.


Som vanlig när helgen är här så har jag svårt att hålla mig till lagom när det gäller gottis och sådant så frånochmed nu så ska jag ta några helger utan allt snacks så att jag kommer in i lagomstuket igen (som jag en gång gjorde när jag satte igång denna resa)


Jag kommer att så småningom börja lägga upp veckovikt igen men just nu vill jg inte pressa mig själv för mycket gällande siffror då jag nu känner att jag är pågång igen. Det känns tungt att gått upp nästan allt jag gått ner förra året men det gäller bara att faktiskt inte ge upp efter denna enorma, långa svacka jag har haft.

Jag måste bara försöka ta lärdom av detta så att jag inte drabbar vikten så som jag gjort denna gång om jag skulle hamna i en kris i livet igen. 


Nu försöker jag peppa mig själv allt vad jag kan. Jag ska bevisa för mig själv och alla som inte tror på mig att det faktiskt går att ta sig upp och att jag kommer att klara detta!!

//Therese   

Av T - 8 februari 2014 14:48

Jag hade velat lägga upp miniatyrbilder men vet inte om det går när man bloggar från mobilen så därför kommer här stora bilder på dagens lunch idag.
Korvstoganoff med ris och broccoli.

Ovido - Quiz & Flashcards