Alla inlägg under september 2013

Av T - 5 september 2013 10:35

.....så gör jag det, men det är som sagt när jag verkligen har bestämt mig.

Vädret var inte så strålande som jag trodde att det skulle vara idag (kanske jag missuppfattat något) men det var tillräckligt bra (alltså utan regn) för att ta en promenad ute. 

Det kändes otroligt bra de första 20 minuterna men som vanligt brukar jag tröttna efter den tiden men jag fortsatte att promenera på. Promenaden blev 4,97 km lång på ca 51 minuter så det känner jag mig mycket nöjd över.

Jag tror inte att jag ska ta ut mig själv med allt för långa promenader för då kommer jag tröttna så denna på 51 minuter var alldeles lagom. Jag får försöka göra det de förmiddagar jag har jobbat natt (om jag sovit ordentligt) medans barnen fortfarande är på förskolan för det blir ett annat tempo när man går själv och sedan får jag använda mig av motionsbandet samt familjepromenader.

Jag måste verkligen ta tag i det här med motionen igen just för att man känner sig piggare i kroppen.


Nu ska jag ta en förmiddagskaffe och bara slappa en liten stund då jag känner mig trött för hur det än är så sover jag inte så bra på jobbet som jag gör hemma.


//Therese

Av T - 4 september 2013 13:32

Då hinner jag precis dela med mig av dagens lunch innan det är dags att snart göra oss klara inför förskola och arbete.

   

Torsk i dillsås gjord på lättcremé fraiche till det serverade jag potatis och kokta morötter.

Middagen blev lite annorlunda då det fanns en bit ugnspannkaka kvar så den tar jag med mig till jobbet med lite sylt och grönsaker. Detta kommer det inte att komma en bild på då jag är på jobbet.

Ha en bra eftermiddag/kväll för det tänker jag ha ;)


//Therese

Av T - 4 september 2013 09:44

Idag känner jag mig en aning trött och seg, vaknade också med huvudvärk. Det är säkert olika faktorer som spelar in i detta dels så har den äldsta sovit lite dåligt inatt sen är det väl spänningar som kanske släpt efter nya rutiner kring jobb och förskola.


Till frukost idag åt jag två skivor lingongrova  med lätta, ost och paprika, till det en kopp kaffe. När det är dags för lunch tänker jag göra torsk i ugn med dillsås gjord på lättcremé fraiche med potatis och kokta morötter.

Vad jag hittar på till middag återstår att se eftersom jag kommer att äta den på jobbet men jag tror att jag tar med mig en kycklingfilé som jag äter tillsammans med broccoli och en klick lättcremé fraiche.


Dagen annars består av att pyssla lite här hemma men även ta det ganska lugnt då jag har lite huvudvärk och känner mig trött men jag hoppas att det snart går över =)


När det gäller maten så känns det rätt okej och jag tycker att jag äter som jag borde så jag hoppas att det kommer att ge någon form av resultat denna vecka. Dock tycker jag att det känns som att kroppen står still och det är aldrig roligt att känna så men jag försöker hänga i och tänka på vad jag äter så kommer det nog att gå vägen det här trots att det tar tid.


Jag har ju varit lite dålig med motionen men jag ska försöka bättra mig på det och är det fint väder imorgon, om jag fått sova på jobbet(då jag har sovande sjour) och inte behöver sova när jag kommer hem så ska jag ta mig en morgonpromenad på en gång och är det dåligt väder så ska jag gå på bandet Jag måste verkligen återuppta motionen igen. Det räcker med 30 minuter (intervall på bandet) om dagen för att jag ska känna att jag faktiskt mår bättre i kroppen och har jag fått in vanan igen så blir det mer som ett behov att använda bandet iallafall. Jag har lite svårare med att få in ett behov av att promenera utomhus eftersom jag egentligen tycker att det är otroligt tråkigt.

Jag ska ställa in mig mentalt på att imorgon ska jag göra någon form av motion och har jag inte fått sova på jobbet så kan jag ta 30 minuter på bandet direkt när jag kommer hem för då kan jag ju slänga mig i sängen så fort det är klart. Heja mig själv och massa motionspepp till mig själv   


//Therese

Av T - 3 september 2013 21:34

Då har jag jobbat den första vardagen på mitt heltids schema efter 1 ½ års föräldraledighet. Det har ju gått bra men lite förvirrad  i skallen har jag ju varit.

Redan igår förberedde jag för att jag snabbt skulle hinna slänga i mig tidig lunch idag innan jag stack iväg då jag började 12. Förmiddagen rullade på och jag lämnade barnen på dagis hem och åt mega god lunch och stack iväg och började jobba på när jag hade jobbat en stund skulle jag sätta mig ner och se över schema och inser att jag faktiskt gått till jobbet en timme för tidigt!! Jag började ett och inte tolv!! Det är inte förens nästa vecka vi börjar med det nya schemat då vi börjar tolv. Ingen kunde ju heller tala om detta för mig tidigare då vi har ensamarbete en stund innan personal nummer två kommer. Jag kan inte låta bli att skratta åt det heller, jag måste ju ha varit för jävla ivrig att komma till jobbet.. Hahaha!


Trots stress så hann jag med att ta lunchbilder idag som jag tänkt dela med er:

   


Hoppas att ni haft en bra dag, för det har jag trots förvirringen.. Hahaha..

//Therese

Av T - 2 september 2013 21:31

Nu sitter jag här i soffan med några ljus tända och njuter av denna måndagskväll. 

Dagen har rullat på i vanlig form, dock har jag varit lite negativ idag och känt mig en aningen irriterad  av lite olika anledningar egentligen men tack underbara granne som stod ut med mitt gnäll imorse.


Jag har tyvärr inte lagt ner så mycket energi på att fota mattallrikar idag då lusten inte riktigt funnits där men jag tänker iallafall dela med mig av vad jag ätit idag.

Frukost: Mellanfil med havrefras och lingongrova med salami och kaffe.

Lunch: Köttfärssås och spagetti med grönsaker enligt tallriksmodellen på en svart assiette.(se tidigare matbilder)

Mellanmål: En persika

Middag: Skinkstek med sås, potatis, äppelmos och grönsaker enlig tallriksmodellen på svart assiette.

Kvällis: En persika.


Imorgon är det dags att börja på mitt heltidsschema och det blir en ny omställning för hela familjen då det är nya dagistider, planering av matlådor osv men det kommer säker att bli bra.


Just nu har jag en kycklingfilé i ugnen så att det är förberett inför i morgon så allt går undan när det väl är dags för lunch då jag börjar mitt skift 12.00 Eftersom att jag börjar den tid jag gör får jag äta en tidig lunch och ha med mig något rejälare mellis på eftermiddagen så att jag klarar dagen matmässigt.


Nä nu är det dags att njuta av tillvaron en liten stund till innan det blir dags att krypa ner i sängen!

Sov gott för det hoppas jag att jag kommer att göra!

Jag passar på att bjuda på en liten ljusbild då jag varit dålig med matbilder idag.

 


//Therese

Av T - 2 september 2013 10:35

Startvikt: 113 kg

Dagens vikt: 103,6 kg ( - 0,4 denna vecka, pluset är borta samt 100 g till)

Totalt hittills: -9,4 kg 


//Therese



Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards