Alla inlägg under september 2013

Av T - 17 september 2013 08:46

Då var det dags att redovisa veckans siffror. Nu har jag ju fått en dag längre på mig men jag tror inte att det spelar så stor roll faktiskt, men ibland får det bli såhär när livets plikter går före ;)


Startvikt: 113 kg

Förra veckans vikt: 103,6 kg

Dagens vikt: 102,6 kg (alltså -1 kg)

Total viktnedgång hittills: -10,4 kg.


Detta betyder alltså att jag ska belöna mig med ett besök hos frisören men just nu har jag inte råd eftersom min lön ännu inte kommit så jag ska spara det någon vecka men sen ska det bokas =)

Detta resultat betyder också att jag gått ner 1,5 kg sedan jag bestämde mig för att ge små belöningar vid varje -1,5 kg - hyra film. Nu jobbar jag denna eftermiddag/kväll, även imorgon så jag ska nog spara det till helgen då jag har ledig helg.


Det känns otroligt bra just nu, även om det ibland känns segt och motigt så känner jag verkligen en dag som denna att det faktiskt kommer att gå denna gången. De dagar det är motigt och tungt ger jag inte upp, det känns så sjukt bra! 


//Therese

Av T - 16 september 2013 15:15

Tyvärr blev det inte som jag tänkt igår så jag fick inte med mig vågen till jobbet och därför blev det heller inte någon vikt imorse. Jag får helt enkelt väga mig imorgon och se vad det ger för resultat!

//Therese

Av T - 13 september 2013 16:00

Det lilla problem som skapade tankar hos mig tidigare idag har löst sig. Jag kommer helt enkelt att ta med min egen våg till jobbet så kan jag ta en vikt innan frukost på min våg. Samtidigt som jag gör det kan jag också jämföra skillnaden på jobbets våg och min egen eftersom det är ju inte sista söndagnatten jag kommer att jobba.

Detta tycker jag var en ypperlig lösning på mitt bekymmer! =)


Nu ska jag fortsätta med fredagsmiddagen som idag består av kotlett i sås med klyftpotatis och grönsaker, men jag var bara tvungen att dela med mig av min goda idé gällande måndagen! 


//Therese

Av T - 13 september 2013 10:09

Jag får be om ursäkt för att jag inte uppdaterat så bra den senaste tiden men som sagt så har jag börjat på mitt heltidsschema igen och det är en omställning för att få ihop vardagspusslet när man ännu inte är van och när kvällen kommer (mina lediga kvällar) så känner jag mig så trött att jag bara vill sjunka ner i soffan och slappa lite innan läggdags.


Foten gör fortfarande ont till och från så jag tror nog att jag ska ta en kontakt med vårdcentralen efter helgen så att det får kollas upp. Just för att jag har problem med foten så blir det inte mycket promenerande men jag har i veckan cyklat lite med barnen, visst känner jag av foten då med men inte alls lika mycket som när jag går. Jag hade ju bestämt att de dagar jag jobbat natt ska jag ta mig en promenad på bandet eller i naturen direkt efter jobbet men det går inte riktigt nu så imorse när jag slutat "hoppade" jag upp på cykeln och cyklade hela 9,49 km på 36 minuter. Det är ju iallafall någon form av motion.


När det gäller maten tycker jag att det gått riktigt bra denna veckan så jag hoppas verkligen att det ger något denna måndag eftersom jag stod still på vågen i måndags, men som Kristina sa i kommentarer i måndagsens inlägg så kan jag ju ha samlat lite vätska under mens veckan därav min oförändrade siffra.


På tal om måndag så vet jag inte riktigt hur det kommer att bli med vägningen för att jag jobbar natt och sedan måste jag iväg direkt efter jobbet vilket betyder att jag inte kommer att ha tillgång till min våg före frukost. Visst vi har en våg på jobbet men jag föredrar att väga mig på samma våg då det kan skilja lite. Jag får fundera lite hur jag ska göra om jag ska spara mig till tisdagmorgon för att få lite mer rättvisa siffror, när jag bestämt mig så håller jag er uppdaterade.


Ha en underbar fredag!

//Therese

Av T - 11 september 2013 08:19

Dagarna går och en aning saktare nu i tempo med tanke på värken jag har i foten, jag känner även att jag blir lite tröttare av att ha det såhär. Även om jag inte har ont hela tiden så går man och spänner sig för man vet aldrig när det ska vika till och göra ont. Det är en förklaring till varför jag inte bloggat.


Först vill jag tacka för era kommentarer det värmer och stödjer så otroligt mycket så detta blir lite mer som ett gemensamt svar till er för att jag inte ska skriva samma till er alla. Jag uppskattar verkligen era kommentarer och jag brukar ge ett persoligt svar till varje men den här gången får det bli såhär.


I måndags när jag skrev det inlägget kände jag precis det jag skrev, det kändes hopplöst och motigt. Samtidigt senare under dagen insåg jag att det fanns ju inget att ge upp eftersom jag bantar ju inte. Jag har ändrat min livsstil och jag mår bra av att äta regelbundet så varför skulle jag plötsligt sluta med det? Det var en jättekonstig känsla när jag kom på det eftersom när jag tidigre kanske följt någon form av diet så har jag gett upp det och bara ätit allt jag förbjutit mig själv under den tiden men idag finns det inget sådant att göra. Detta betyder att jag fortsätter i den stil som jag nu lever med lagom stora portioner och regelbundna tider så kanske det andra följer med av sig själv.


En märklig känsla som sagt att se det så men nu ska jag greja lite frukost och jag behöver verkligen KAFFE!

Återigen tack för ert stöd och era kommentarer de behövs!


//Therese

Av T - 9 september 2013 07:47

Idag känner jag verkligen för att ge upp. Foten gör ont, vikten är oförändrad sedan förra veckan och det känns som att inget går som jag vill.

Jag får försöka ta det som det är och acceptera det men det är inte kul alls!

//Therese

Av T - 8 september 2013 14:09

Nu har jag av någon jävla konstig anledning fått sjukt jävla ont i vänstra foten och jag förstår inte varför. Det gör så ont på sidorna och vid vissa steg hugger det till som ett band runt foten så att hela foten låser sig och det strålar en smärta från hålfoten upp i knänt vilket i sin tur leder till att jag inte riktigt kan stödja på foten.

Jag var så inställd på att jag skulle gå på bandet idag och tankarna har slagit om jag ska gå iallafall på låg hastighet i 30 minuter men samtidigt så känns det inte som någon bra idé då jag knappt kunde gå med barnvagnen idag när den äldsta cyklade en runda.


Vid sånna här tillfällen känns allt så jävla pissigt, när man väl tar tag i motionen igen så ska det vara något som sätter stopp. Jag vet ju inte heller vad det är för något så jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bättre heller. Kanske får bli en kontakt med VC men samtidigt så är jag så att jag inte gärna åker dit i första taget. Kanske bara en liten inflammation så att det räcker med lite voltaren gel, kanske något att testa.


//Therese

Av T - 6 september 2013 22:12

Jag har så fruktansvärt ont nere i svanken, känns nästan som hela nedre ryggpartiet är inflamerat men jag vet vad det beror på - den kvinnliga veckan. Den här perioden kan vara lite dryg för min del (vilket jag säkerligen nämnt tidigare) dels för att jag kan få riktigt ont men också för att jag blir så otroligt sugen på saker man inte ska äta. I dessa veckor kan jag äta allt och ingenting så det är ganska tufft att försöka stå emot för det är starka känslor men jag tycker ändå att jag har fixat det bra den här gången trots att jag ätit fredagsmys idag (kommer till det senare) Detta är något jag ska gå igenom en gång i månaden och varje gång jag inte äter konstant i 5 dagar är jag nöjd ;)


Idag har dagen rullat på med lite matlagning, handling och utelek samt filmmys så jag är absolut nöjd med dagen och jag är otroligt nöjd över min motionsprestation idag. Jag tog mig tid att promenera på bandet i 38 minuter, mestadels på en hastighet med 4,5 km/h men vid tre tillfällen var jag uppe och sprang i ca 1 minut på 7 km/h, någon sväng var jag nere på 3,5km/h för att kunna hämta mig lite för att orka alla minuter men jag gjorde det - 38 minuter med mellanlutning på bandet!


Ibland när jag ska gå på bandet har jag lite bekymmer med vad jag ska ha på mig då jag blir svettig ska det inte vara för varmt och det ska vara bekvämt att gå i. Jag visste att jag hade ett par byxor i garderoben som suttit väldigt snävt men jag tänkte att det går ju alltid att prova och vet ni vad, jag fick under promenaden dra upp dom några gånger för att dom åkte ner och det var en underbar känsla - att faktiskt få dra upp byxorna istället för att dra in magen för att det sitter för snävt i midjan. Det ger mig ett bevis på att det faktiskt händer något positivt med min kropp! Jippi! =)


Som jag nämnde ovan så kan jag äta allt och ingenting under denna kvinnoperiod och igår trodde jag att jag skulle gå åt men jag stod emot det och bestämde då att jag får ha min "unnardag" som idag fredag så därför har det idag blivit lite choklad och chips denna fredagkväll men jag har också bestämt mig att det får vara stopp där - inget lördagsgotte imorgon hur mycket kvinnoveckan än gör sig påmind eller vad man ska säga, jag ska stå emot det!


Imorgon är det även dags för jobb för min del igen så der kanske inte blir så mycket bloggat just imorgon då jag är borta i stort sett hela dagen.


Nä nu börjar jag känna mig en aning trött så det är väl dags att göra sig klar för att få krypa ner i sängen.

Sov gott ni som läser detta innan läggdags och jag hoppas att ni som läser detta imorgon har sovit gott!


//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards