Alla inlägg under juni 2014

Av T - 17 juni 2014 10:01

Många frukostrecept jag hittar består av ägg i olika former, kokt ägg, äggröra, omelett osv och jag är lite rädd för att jag kommer ett tröttna på ägg och därför skulle jag behöva lite tips på vad jag kan äta till frukost istället. Är det någon som läser min blogg som kör eller har kört lchf som kan tippsa om lite olika frukostar. Jag har googlat men jag tycker att jag hamnar i samma spår med ägg.


Imorse kokade jag ägg men det blev att jag åt några skiknkskivor inrullade i lite ost så sedan orkade jag inte mina ägg men då har jag dom färdiga till senare idag eller till imorgon. (Kommer nog sluta med att jag slänger dom då jag inte är så förtjust i kalla ägg)


Det känns en aningen märkligt att äta såhär eftersom jag absolut inte är sugen mellan måltiderna och jag kan äta mig mätt samtidigt som det är otroligt gott. Jag hoppas bara att det ger resultat på vågen också fast det skulle kunna kännas som att man gått upp 5 kg de senaste dagarna just för att man äter som man gör och känner sig stabilt mätt i magen under hela dagen.


Som sagt så blir det ganska mycket ägg och igår lyckades jag komma ihåg att fota min lunch.

En god omelett med smak av grekland =)

 


Idag funderar jag på att göra en broccolisoppa till lunch (ungarna vill ha korv och makaroner så idag gör jag två rätter) men jag vet inte riktigt vad jag ska äta ikväll då jag jobbar men jag hittar nog på något. Har nog någon fläskkarréskiva kvar jag kan äta med sallad och keso.


Nu ska jag njuta av mitt förmiddagskaffe innan det är dags att plocka lite här hemma innan förskola och jobb.

Ha en underbar tisdag!
//Therese

Av T - 16 juni 2014 11:31

Jag har nu gått över till lchf och det känns som att det är helt fel att äta såhär då jag får äta så gott och blir mätt. Jag blir inte hungrig eller sugen mellan måltiderna och det är helt underbart.

Denna diet har fungerat på så många så jag hoppas att den kommer att fungera även på mig men jag läser fortfarande på och försöker lära mig allt det går att lära sig kring detta sätt att äta.


I helgen blev det dock några cider på balkongen då det var härligt väder, även om jag har vetskapen att det kanske inte är det bästa så måste jag få kunna ta mig en cider ibland. 

 


Nu ska jag packa ihop mig och dra mig mot jobbet. Hoppas att nu har en bra dag därute!

//Therese

Av T - 13 juni 2014 09:37

Jag känner nu att jag tröttnat på dessa nutrilett så efter 12 dagar ger jag upp. Jag vet inte om jag har minskat så mkt i vikt men magsäcken har börja , krympa och jag hoppas att det ska hjälpa mig att äta mindre portioner. Förhoppningsvis har det även hjälpt mig med suget även om det kommer som en blixt från klar himmel ibland.


Under dessa dagar har jag funderat fram och tillbaka på hur jag ska fortsätta min resa utan att det ska bli allt för svårt och efter att jag googlat, läst böcker, texter, bloggar, forum har jag kommit fram till att det som skulle fungera i min vardag är lchf. Jag kan laga samma mat till hela familjen (men till dom tillägga lite pasta, potatis,ris), jag behöver heller inte väga, räkna och mäta i den utsträckning som tidigare.


Till min hjälp använder jag mig just nu av en tioveckors meny(med start av dag ett imorgon) men byter ut de måltider som jag vet inte passar som t ex lchf pannkaka till frukost vet jag inte om jag kommer orka pyssla med, lättare då att koka ägg ;)


Jag har läst på en hel del kring det här och jag tror på sättet att tänka gällande lchf och det låter vettigt och logiskt men det visar väl sig om det är något för mig då jag hört att vissa magar inte tål den här typen av mat då det är ganska fett.


Nu hör jag att mitt kaffe runnit igenom så nu blir det dags att njuta av e kopp.

Ha en underbar fredag!

//Therese

Av T - 11 juni 2014 11:47

Jag bor i en ganska liten stad och när magsäcksoperationer görs på var och varannan så blir det ganska tydligt att MÅNGA gör det. Jag tycker inte att det är fel i sig att göra en magsäcksoperation för att det kan vara en nödvändig utväg men (det är nu det förbannade men kommer) innan det är dags för operation bör man försöka kämpa lite själv.


Nu kommer säkert någon att säga det är fan inte lätt, varför tror du man gör operationer osv osv. Jag om någon vet att det inte är lätt och tro mig jag vet verkligen vad jag pratar om när det gäller att försöka kämpa mot matmissbruk och viktnedgång men jag tycker att det blir fel om man tänker "äsch vad spelar denna läsken för roll jag ska ändå operera mig". Jag tror inte att man efter operation vaknar upp och tänker helt annorlunda för det är ju inte hjärnan man opererar. 


Jag kanske hamnar där i slutändan jag också att operation är den enda utvägen men jag vill fan ha kämpat på alla möjliga sätt innan jag hamnar där. Har man fått en operationstid kan man iallafall börja göra små förändringar som att byta ut läsken på lunchen till vatten eller gå tillochfrån ett ställe som tar sju minuter att gå istället för att ta bilen. Börja med små förändringar. Jag säger inte att jag är någon jävla expert och att allt är så jävla lätt men vissa saker upprör mig så kopiöst jävla mycket.


Nu har jag fått skriva ner dom små raderna så nu släpper jag det (inte i tanken kanske men på bloggen).

Eftermiddagen kommer att bestå av lite jobb men även hade jag tänkt att få in lite friskvård och ta mig en promenad/joggingrunda på ca 5 km.


Ha en bra dag på er därute!

//Therese

Av T - 10 juni 2014 21:21

Idag har vädret varit helt underbart och man kan väl säga att sommaren är här. Jag hänger kvar med mina shakes men har fått ett "tvungen att äta allt i skåpen" anfall men det positiva i det är att jag upptäckte att jag blev proppmätt och illamående snabbare än vanligt. Jag vägrar att se att något är förstört pågrund av det utan jag kör på som planerat.


Dagen har mest gått åt till jobb men jag har också hunnit med en runda på gymmet men efter ca 35 minuters träning blev jag ganska yr så jag bestämde mig för att sluta. Jag vet inte om det beror på mitt minimerade dags intag eller om jag varit dålig med vätskeintag idag. Det blev iallafall 15 minuter crosstrainer, 10 minuter cirkelmaskiner (varje maskin 30 sekunder ggr två) sedan blev det två olika orters benmaskiner med 10 repitioner ggr tre på varje maskin samt en rygg- och en magmaskin där 10 rep gånger två sen var jag tvungen att lyssna å kroppen. Jag kan iallafall klappa mig på axeln för att det blivit lite träning idag.


Nu ska jag försöka få i mig lite mer vatten och ta min sista shake för dagen och hoppas på att min huvudvärk och yrhet släpper. 

Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter.


//Therese



Av T - 8 juni 2014 22:05

Det är söndagkväll och jag sitter ute på balkongen och njuter av den underbara kvällsluften. Det är dessa kvällar som ger en lite extra energi i vardagen.

Helgen börjar gå mot sitt slut och jag har hunnit med lite av varje, både jobb och en underbar familjedag i solen.


Igår var det personalmiddag som stod på schemat och jag höll mina bestämelser och åt en sallad gjord på grönsaker, tonfisk, crabbsticks, och räkor. Brödet som jag fick till gav jag bort och det mesta av såsen också, till detta drack jag vatten så jag kan känna mig nöjd över de valen jag gjorde.


Idag har mitt intag bestått av shakes. Jag är nu inne på dag sju med undantag för personalmiddagen samt ikeamiddagen, men jag tycker att det fungerar och är det så att jag någon dag känner för att byta ut en shake till en mindre middag då gör jag det för allt detta handlar också om att ta kontrollen över mitt missbruk och mitt ätande.

Det jag också tycker är bra i detta är att jag inte äter fredagsmys, lördagsgodis och söndagsresterna.


Även om inte kilona rasar av mig så tror jag att jag kommer att gå ur detta på ett vinnande sätt då jag känner att min kropp mår mycket bättre av att inte stoppa i sig massa skit och vänjer jag min kropp att äta normalt så kommer nog viktminskningen automatiskt.


Jag läste att det tar cirka åtta veckor innan magsäcken krympit till normal storlek om man töjt ut den rejält (vilket jag absolut har gjort) så man kan ju säga att jag har ca sju veckor kvar och sen efter det så kanske det blir lättare att inte trilla dit igen för att då kanske man känner mättnadskänsla på ett annat sätt.


Jag har iallafall nutrilett för tre dagar till och dessa tre dagar tänker jag köra rent och sen får vi se efter det men jag kämpar på för att nå mitt mål.


//Therese

Av T - 6 juni 2014 10:46

Vi börjar väl inlägget med att redovisa vikten. Som sagt så kommer det inte bli någon regelbunden vägning utan vi får bestämma gång till gång vilken dag det passar bäst men med ungefär två veckors mellnrum. Tyvärr kommer det inte heller fungera att vi väger oss samma tidpunkt men på förmiddagen är iallafall sagt. Dock innan denna vägning så hade jag redan hunnit dricka en shake samt ganska mycket vatten så jag hade väl hunnit med minst en liter vatten och det märktes på vågen eftersom jag morgonvägde mig hemma innan och det var inte samma vikt. Jag kommer att nu redovisa den vikt som syns på den vågen tillsammans med min vän och kommer ett fortsätta det sålänge vi är överens om att vägas tillsammans på samma våg.

Denna veckans vikt som jag kallar startvikt på ny resa tillsammans med vän är:

110,4 kg

Illa men sant.


Då är jag inne på dag fem med nutrilett och spöken börjar dyka upp i mina tankar. Spöken som säger att detta inte hjälper, att det är meniningslöst att göra detta även om jag fick det bevisat igår att magsäcken krymps och det måste vara någon fördel. Som jag tidigare sagt så kan det hända att vi åker ut och äter på mitt jobb då det ingår i arbetsuppgiften social träning och igår var en sådan dag som vi tillbringade på Ikea samt åt vi middag.

Jag känner mig nöjd över mitt val då jag köpte en kycklingfilé med rotsaker men jag bad dom att ta bort pommesen, en liten klick sås då jag var rädd för att det kunde bli för torrt annars beroende på kycklingen samt köpte jag en separat skål med grönsallad. Jag åt inte ens upp maten för jag kände att jag blev alldeles för mätt och det tyder på att jag faktiskt har krympt magsäcken.


Imorgon ska vi ut på en personalmiddag innan alla semestrar och jag tänker inte stanna hemma bara för att jag dricker mina soppor för jag tänker inte sätta mig i någon sorts utanförskap bara för att gå på diet - utan jag ska leva samtidigt men lite striktare. Jag har därför redan bestämt mig för att det blir någon sorts sallad för min del, antingen en kycklingsallad eller någon skaldjurssallad beroende på vad dom har att välja på, tonfisk kanske??


Det jobbiga är när spöken dyker upp och vill ta hål på mitt kämpande och bara kasta smuts och få mig att misslyckas men jag ska kämpa emot och hoppas på att jag verkligen vinner detta.


Ha en bra nationaldag vänner oavsett om ni väljer att fira dagen eller ej!

//Therese

Av T - 4 juni 2014 10:00

Denna veckan har jag inte alls hunnit med den träning jag skulle vilja och det får mig att få lite dåligt samvete. Jag måste dagligen börja använda mig av mitt promenadband om det så bara är trettio minuter promenad i lagom takt. 

När man dricker dessa soppor är det viktigt att komma ihåg att röra på sig då man annars lätt kan förlora sin muskelmassa också. Det är en svår balans men om jag får in en daglig rutin på bandet så behöver jag inte ha så dåligt samvete för att jag inte lyckats ta mig iväg till gymmet.


Jag har inte hunnit med gymmet på evigheter då jag har prioriterat grupppassen den senaste tiden och när jag har haft tid på förmiddagen så har bilen behövt lagas och då har man ju inte haft tid till gymmet men som sagt så har jag ändå fått till två pass och en utespringning den senaste tiden dock inte denna veckan...


Samvetet gnager och det måste jag göra något åt!

//Therese

Presentation


Jag har startat denna blogg för att jag tror att det kommer att hjälpa mig i min resa mot en lättare vardag.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag följer

Arkiv

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards